- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Niesłusznie naliczona opłata za transfer danych
Moja rada to albo utworzyć czysty profil do netu i go aktywować, ten poprawny w razie czego można zamiennie aktywować wtedy, A-GPS wyłączyć jeśli jest taka opcja w Ustawieniach, co do opłat to niestety to że dane wyłączone nie jest żadnym atutem, czeba głębiej wejść w ustawienia i ograniczyć aplikacjom dostęp do danych/netu, a jak kto nie chce tego robić to najtańszy pakiet danych, wystarczy na te wycieki z Android, w Slep Google aktualizację najlepiej całkiem wyłączyć, samemu to robić po wi-fi.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Telefon skonfigurowałem w pierwszych dniach jego posiadania. Jeszcze w Polsce! Wtedy nawet nie miałem pakietu internetu! Aby operator nie naliczył mi żadnych kosztów ustawiłem, żeby aktualizacje robił tylko przez wi-fi, wszelkie transfery dobrowolne wyłączyłem i było ok! Nie rozumiecie chyba problemu ?! Przyjechałem do USA i w chwili przekroczenia granicy "jeb z dzidy w łeb" nagle samo sie pobiera !? A MIRACLE ? Paranoja.... Super, że jednak t-mobile, play już nie mają takiego problemu, a play jak pisałem wcześniej wziął tą sprawe na swoje barki jeszcze honorując POSZKODOWANEGO darmowym pokryciem kosztów abonamentu za cały miesiąc!!! Po 13 latach w Pomarańczy dobrze wiem co sie tam dzieje, szkoda, że nie zadbaliście o klienta w należyty sposób, gdybym to jeszcze robił specjalnie to niebyłoby sprawy ale chyba kochany operator-imperator sam widzi, że jest to jednorazowy wybryk i od kiedy dostałem fakture wyciągnąłem karte sim.... teraz jestem bez numery bez kontaktu ze znajomymi, rodziną bo ORANGE robi wielki problem 😉 Ostatnia umowa jaką podpisałem z tym operatorem. Zapraszam do kontaktu w sprawie przedłużenia umowy to z góry uprzedzam będzie to nie miła rozmowa! Koniec tematu. Bardzo pomocne Orange!
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Mi też naliczyło spora kwotą za granica , za dane w tle jakieś , przesył danych w Roaming na stałe mam wyłączony . Płace co miesiąc przez 3 lata ponad 130zł abonamentu z którego nie korzystam jak jestem za granicą w ogóle . To teraz mam do zapłacenia ponad 230zł . Skandal . .Złożyłam reklamację ..Niedługo kończy się umowa ,jeżeli nie nie zozpatrzą mojej reklamacji pozytywnie to sie pożegnamy z ORANGE ......
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Knapol - jestem z działu technicznego i wiem o co chodzi. Tak jak napisałam wcześniej - posprawdzaj pocztę i np. aplikacje w tle. Najbardziej skuteczne są blokady APN, bo jak widać mimo wyłączenia transmisji danych, ona nadal się nalicza.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dziękuję ORANGE za oddanie pieniążków w postaci faktury korygującej, nie jest to pierwszy raz ale i tym razem zachowali sie honorowo, mimo wszystko po ciężkich trudach a przecież mogliście zgodzić się ze mną od razu.. nieważne. Ważne są fakty, a one mówią same za siebie. Temat załatwiony, orange również jak Pla* oddaje pieniążki za takie sytuacje 😉
TEMAT DO ZAMKNIECIA POZDRAWIAM FORUMOWICZÓW!!
Knapik.
- « Poprzedni
- Następny »