- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Mój numer ma też inna osoba
@oleeek_007 nie chodzi o to, że Tobie nie wierzę. Jak to mawiał wielki człowiek ,,Są na tym świecie rzeczy które nie śniły się fizjologom".
Znalazłam artykul o którym wcześniej wspomniałam. Tu akurat problem wyszedł przy MNP. Więc to dowód na to, że wszystko jest możliwe.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
1) zgłosić taką sytuację w Orange i domagać się odpowiedzi na piśmie
2) zgłosić sprawę UKE
po przenoszeniu numeru niekiedy takie sytuacje się zdarzają.
Ew. proponuję wyłączyć wszystkie przekierowania na numerze.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Piotrekk85 W dniu dzisiejszym zgłosiłem to w orange po raz kolejny. Miły Pan w salonie nawet porozmawiał z Panią pod podobnym numerem telefonu w wyniku czego otrzymałem darmowy duplikat karty sim. Niestety to nie pomogło. Zmieniłem też telefon z którego oddzwaniam się pod ten obcy numer. Dalej bez zmian. Na sto procent problem leży po stronie sieci Play gdyż wszystkie osoby które miały problem z połączeniem korzystają z tej sieci. Nie pozostaje mi nic innego jak w piątek udać się do UKE. A narazie przenoszę ostatni numer z play do orange. Może wtedy syn się dodzwoni 😀
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@oleeek_007napisał(-a)... Miły Pan w salonie nawet porozmawiał z Panią pod podobnym numerem telefonu ...
😀
OK, ja nie kwestionuję że jest problem tylko próbuję zrozumieć na czym on polega. Czy mógłbyś potwierdzić jedną z poniższych wersji:
1) Pewna Pani w Play (PPwP) ma podobny numer telefonu do Twojego i połaczenia skierowane do Ciebie czasami trafiają na jej numer
2) PPwP ma identyczny numer telefonu jak Ty (w Orange).
O której sytuacji piszesz?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Oczywiscie że 1
Ale dla mnie to nie ma znaczenia gdyż w pewnych przypadkach działa to de facto jak 2.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@oleeek_007 No to Cię zmartwię. Jeśli numery są podobne, a pomyłki zdarzają się tylko wtedy, kiedy ktoś źle wybierze numer na klawiaturze, to nikt z tym nic nie zrobi. Jeśli to kwestia połączeń międzycentralowych (wariant 2, gdzie ktoś wybiera na 200% Twój numer, a łączy się z innym) też nikt nic nie zrobi, bo to szukanie igły w stogu siana. Jedyna rada -zmień numer, lub się do tego przyzwyczaj.
Mam kłopot w jednej firmie z uszkodzoną translacją (wpadają głuche jednostronnie połączenia). Zgłaszałem kilka razy. Nikt nic nie zrobił, bo twierdzą, że nie da rady tej jednej znaleźć...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jak już pisałem we wcześniejszym moim poście, same smartfony mogą mieć problemy z pierwszymi trzema cyframi. Dopiero następne szećmść jest decydującmce, więc jak ktoś przestawić pierwsze trzy cyfry, a następnie sześć wybierze poprawnie, to smartfon może przekierować połączenie nie do ten osoby, co potrzeba. Jeszcze większy bałagan jest, jak numer jest zapisany w książce telefonicznej.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@oleeek_007 Kiedyś już ktoś przetarl szlak 😉
https://niebezpiecznik.pl/post/numer-telefonu-jednoczesnie-w-play-t-mobile/
Coś mi się jeszcze jarzy że w play była podobna historia ale nie mogę teraz nic znaleźć na ten temat. Jeśli masz tweetera to proponuje odezwać się do rzecznika Orange Wojtka Jabczynskiego, i jego zainteresować tą sprawą.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@oleeek_007napisał(-a)Oczywiscie że 1
Ale dla mnie to nie ma znaczenia gdyż w pewnych przypadkach działa to de facto jak 2.
Rozumiem że Cię to irytuje, ale to jednak nie jest to samo co sugerujesz w tytule wątku. Nikt nie ma Twojego numeru. Natomiast zestawianie połączeń z Twoim numerem najwyraźniej nie zawsze działa poprawnie. Poza zgłaszaniem reklamacji w sieci która nie zestawia tych połączeń prawidłowo nic nie możesz zrobić. W dodatku skoro sieć która popełnia ten błąd nie należy do Orange, to na NO na nic specjalnie użytecznego nie możesz liczyć.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Gdyby ktoś miał podobny problem proponuję od razu kontaktować się z UKE ponieważ po ich interwencji problem został rozwiązany. Z pisma które otrzymałem z UKE wynika, że numer został błędnie udostępniony.
Dziękuję wszystkim za pomoc.