Nie można wyświetlić tego widżeta.

Dostałem funbox 6.0 Zamiast funbox 10

ROZWIĄZANE

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 2164
  • 6226
  • 202

Nadal nie rozumiem:
1. Umowa podpisana - ok
2. Czy usługa włączona ?
3. Modem już masz ?
4 . Jak gniazdko na inną umowę ? Ma być drugi światłowód na tym samym adresie ?
5. Gdzie była umowa podpisywana ? Salon, online, infolinia ?

Jeśli modemu nie otrzymałeś jeszcze w salonie w procesie samoinstalacji i ma przyjechać technik montować to wystarczy, że odmówisz instalacji usługi i umowa zostanie anulowana.

• 6879
  • 28188
  • 226

@Giver123 

Ale masz w ręce tę umowę? Jeśli nie masz, to to nie była umowa tylko co najwyżej jakieś pokwitowanie odbioru sprzętu. Skoro ma przyjść technik to nie rozumiem w jakim trybie dostarczono sprzęt - niestety nie znam tego sposobu postępowania i nie potrafię lepiej doradzić.

Na dodatek napisałeś, że masz już w domu gniazdka(!) światłowodowe z innymi usługami, to jest jeszcze bardziej nietypowe więc tym bardziej nie wiem o co chodzi i boję się skierować cię na manowce.

Poziom 17, Badacz Przestworzy
  • 9
  • 18
  • 1

Usluga nie włączona.

Nie mam żadnego modemu, tylko Router funbox 6.0

Tak gniazdko nowe na ten sam adres, już trzecie

Umowa była podpisywana przy kurierze w domu. Zamawiana była telefonicznie na odległość.

• 6879
  • 28188
  • 226

@Giver123 

No to skoro masz umowę w ręce, to w umowie masz napisane w jaki sposób ją anulować/wypowiedzieć.

• 2164
  • 6226
  • 202

@Giver123napisał(-a)

Usluga nie włączona.

Nie mam żadnego modemu, tylko Router funbox 6.0

Tak gniazdko nowe na ten sam adres, już trzecie

Umowa była podpisywana przy kurierze w domu. Zamawiana była telefonicznie na odległość.

Czyli modem/router Funbox 6 był dostarczony również kurierem ?

Jest to proces samoinstalacji, technik przygotowuje tylko linie (niekiedy już ona jest gotowa i w ogóle nic nie robi). Twoim zadaniem jest podłączenie modemu do gniazdka i zaczyna działać. W związku z tym, że dostałeś inny modem, można spróbować go wymienić na 10 w salonie lub zadzwoń na infolinię niech wydadzą zlecenie na wymianę. Jeśli nie da się wymienić masz 14 dni na odstąpienie od umowy i zwrot modemu (tu kolejne 14 dni), zrobić to można w salonie lub na infolinii.

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 14580
  • 59992
  • 735

@Giver123  radził bym nie podłączać modemu/routera do linii. Przy procesie samoinstalacji ( tak mi to wygląda) każde pierwsze włączenie urządzenia do linii spowoduje zaakceptowanie umowy i jego rejestrację.

Zadzwoń na infolinię, złóż odstąpienie od umowy. Z wymianą bez aktywacji nic nie zrobisz, a po aktywacji może się okazać, że nie można..

Lepiej od razu zrezygnować i odesłać Funboxa 

Poziom 17, Badacz Przestworzy
  • 9
  • 18
  • 1

O właśnie też mi to wygląda na samoinstalację na moim poprzednim gniazdku. A to wrednie Orange. Dziękuję za pomoc. 

• 14580
  • 59992
  • 735

@Giver123  a ja uważam, że nie operator wredny, a obsługa niestety ze słabą wiedzą. Nieraz się tu przekonaliśmy, że my czasem więcej wiemy od konsultantów...

W tym wypadku chyba wprowadzająca zamówienie nie wybrała dobrze urządzenia z listy, lub takowe dla Twojej opcji usługi nie przysługuje...stąd niby pomyłka 

• 2164
  • 6226
  • 202

@agat13napisał(-a)

@Giver123  radził bym nie podłączać modemu/routera do linii. Przy procesie samoinstalacji ( tak mi to wygląda) każde pierwsze włączenie urządzenia do linii spowoduje zaakceptowanie umowy i jego rejestrację.

Przy procesie samoinstalacji umowa aktywuje się w momencie potwierdzenia gotowości łącza, nie ma znaczenia czy modem zostanie podłączony czy nie.

• 14580
  • 59992
  • 735

@Arti_Kn_Pl  no widzisz...tym szybciej bym napisał