- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Time88 - rozmawiałem ze znajomym pracującym w O3 i sugerował jeszcze sprawdzenie :
- sposobu kodowania znaków we wiadomościach, ponieważ zastosowanie polskich znaków diakrytycznych może powodować brak kompatybilności i niedostarczenie wiadomości je zawierających do odbiorcy w UK.
- ponadto filtry operatorów mają wyłapywać określone zbitki literowe (będące de facto zwykłymi wyrazami w obcych językach) jako "illegal message" lub powodować ich otagowanie na poziomie operatora jako SPAM.
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dlaczego moje SMSy do UK nie dochodzą?
Dziękuję, że mój problem poruszyłeś w rozmowie ze znajomym. Przyczyna pierwsza odpada, bo pisałam po angielsku. Natomiast co do filtrów, trudno przewidzieć do czego mogą się przyczepić, ale dlaczego przez MultiBoxa przechodzi? Ma inne filtry?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problem rozwiązany. Pomysł, że przyczyna może być w filtrach, okazał się słuszny.
Wysłałam przed chwilą ze smartfona SMSa wpisując tylko słowo "test" i doszedł do UK.
Najwyraźniej filtry nie przepuszczały poprzedniego SMSa, mam nawet podejrzenie dlaczego.
Wynika również z tego, że MultiBox takich obostrzeń nie sprawdza.
Dziękuje za wszystkie posty, za ten z podpowiedzią odnośnie filtrów szczególnie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Time88 dobrze, że działa i doszedłeś w czym był problem..nagrodź tedy dobrą podpowiedź oznaczeniem rozwiązania
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pozwolisz że jeszcze raz pogratuluję Ci rozwiązania. Szczerze mówiąc wątpiłem z początku że koleżanka sobie poradzi, ale zaskoczyłaś mnie pozytywnie. Korzystając z okazji zwracam uwagę, że niniejszy wątek został nominowany do nagrody miesiąca listopada. Jeśli Ci się spodobał, zagłosuj!
- « Poprzedni
- Następny »