Czy mogę otrzymać rekompensatę za brak pakietu wpisanego w umowie?

Poziom 7, Zwiadowca Przestworzy
  • 1
  • 3
  • 0

Dzień dobry, 

zanim zdecyduję się na bezpośrednią konfrontację z działem reklamacji pomyślałem, że może ktoś z Państwa mierzył się z podobnym problemem i podzieli się swoimi doświadczeniami. Do meritum: od ponad roku posiadam umowę, która jasno wskazuje na pakiet internetu mobilnego w wysokości 300GB, w rzeczywistości otrzymuję go zaledwie 18GB na okres rozliczeniowy. Wielokrotnie podjąłem próbę kontaktu za pośrednictwem czatu, otrzymywałem różne odpowiedzi - od braku kompetencji konsultanta, po przekazanie sprawy do działu technicznego, przez "w następnym miesiącu będzie zgodnie z umową", a efektu w dalszym ciągu brak. Jeśli firma przez ponad 12 miesięcy nie wywiązywała się z zawartej umowy, to czy mogę realnie ubiegać się o jakąkolwiek forme rekompensaty? 

5 ODPOW. 5

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8678
  • 35100
  • 293

Orange nie wywiązuje się z umowy

Tego typu problemy są na NO raportowane bardzo sporadycznie, ale możesz liczyć na nasze głębokie współczucie. Naturalnie, nic ci ono nie da. Musisz się uzbroić w znacznie większą dawkę asertywności i wyjaśniać sprawę do skutku z Operatorem, normalnymi kanałami reklamacyjnymi dostępnymi dla klienta. NO się do tego jak wiesz nie nadaje.

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 1487
  • 5933
  • 57

@Arnoux  kontaktuj się z bok do skutku.

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 114
  • 460
  • 4

Czemu kontakt z BOK? Niech skorzysta z prawa konsumenta czyli złoży reklamację.

Orange ma ustawowo 30 dni na odpowiedź.

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 430
  • 1555
  • 4

Zgłoś reklamację żądając odszkodowania, w dodatku jeżeli posiadasz zapis rozmowy - załącz w reklamacji

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 15594
  • 64172
  • 825

@Arnoux  proponuje przeczytać umowę i podsumowanie warunków.W regulaminie usługi ( jakiś się musi mawywac nazwą własną) jest jasno określony zakres GB w okresie rozliczeniowym 

Złóż reklamacje jeśli masz wątpliwości i odpowiedź będziesz miał na przyszłość,gdy będziesz składał odwołanie wyżej...