- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zgody niezbędne i opcjonalne w umowie
Dwie definicje określają warunki podpisania umowy oraz udzielenia rabatów. Są to:
obowiązkowe
- Oświadczenia niezbędne, aby dokończyć składanie zamówienia
oraz opcjonalne
- Chcę otrzymać rabat na abonament, dzięki zgodom na e-fakturę i kontakt telefoniczny - brak wyrażenia zgody spowoduje utratę rabatu i zmianę ceny usługi
Natomiast dostrzegam pewną, niezbyt logiczną sprzeczność pomiędzy tymi definicjami.
Udzielenie zgód i akceptacja oświadczeń jest dobrowolna. Ich brak nie wpłynie negatywnie na warunki świadczenia przez nas usług, jednak w niektórych ofertach udzielenie zgody skutkuje przyznaniem rabatu na abonament za świadczone usługi, co jest wskazane w regulaminach tych ofert. Jeśli zatem nie udzielicie Państwo którejkolwiek ze zgód z grupy „Zgody obniżające kwotę abonamentu” nie uzyskacie rabatów wskazanych w regulaminie oferty. Bez złożenia oświadczeń z grupy „Zgód niezbędnych do realizacji zamówienia” nie będzie możliwe złożenie zamówienia w tym kontakcie.
Reasumując, warto przed podpisaniem umowy dokładnie przyjrzeć się tym zapisom, bo możecie dostać umowę "prostą, jak budowa cepa". Bez zbędnego targowania😊
Na koniec taki mały dublecik z drobnym wyjatkiem (w opcjonalnych). Reszta jota w jotę identyczna😊
Tak więc, wyrażenie zgody na doliczenie do rachunku w Orange opłat za usługi innych dostawców, wg. mojego toku rozumowania, jest w obu przypadkach obowiązkiem, by zgodnie z regulaminem oferty móc skorzystać z "przywilejów"😊 Tak też uczyniłem 😊
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@j131 , no i widzisz, jak buduje się biznes na naiwności, czy niewiedzy? Jak nie drobny druczek, to takie haczyki, na których "grube ryby łowią płotki". Takich tanich chwytów Sieć promująca się jako nr.1, nie powinna się imać. A jednak się dzieje! Czy blokady na specjalne i premium, a także w pakietach tv mamy się bać niecnych zachowań? Czy taki temat był kiedykolwiek poruszany na AMA? Same pytania podsuwają się na myśl, co czeka Klienta, gdy zostanie złapany w Sieć Nr.1.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@bronzubnapisał(-a)
@deest i @j131 , można jak krowie na rowie prościej? Bo ja chłopak ze wsi jestem i sloma z butów mi wystaj😊
Ta ostatnia zgoda nie jest obowiązkowa, jeśli w zamówieniu nie ma dodatków, które jej wymagają, tj. pakiety C+.
Zgody marketingowe (z grupy chcę otrzymać rabat na abonament) też wymagane są na moment podpisania umowy. Zgodnie z cennikiem późniejsze ich odwołanie nie skutkuje utratą rabatu.