05-03-2018
11:41
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
05-03-2018
11:41
Witam,
W styczniu tego roku umowa przedłużyła mi się automatycznie o 6 msc. Kończy się ona w lipcu.
Wcześniej była ona na 24 msc. Chce zerwać z orange współprace, bo nie wystarczają mi ich usługi. Co mogę zrobić aby nie płacić kary za zerwanie? Nie chce do lipca się męczyć z tą firmą...
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Etykiety:
1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE
Rozwiązanie:
05-03-2018
11:59
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
05-03-2018
Zawsze warto sobie przekalkulować co się opłaca:
- jaką masz sumę opłat do końca umowy
- jaką masz karę
- ew. zawsze jest reklamacja, każda sprawa rozpatrywana jest indywidualnie, poza tym nawet jeśli ktoś pójdzie na rękę i umożliwi bezpłatne rozwiązanie umowy, są sytuacje kiedy możesz od stycznia do wyłączenia zostać dociążony różnicą do opłaty niepromocyjnej...
Tu złotego środka nie ma.
- jaką masz karę
- ew. zawsze jest reklamacja, każda sprawa rozpatrywana jest indywidualnie, poza tym nawet jeśli ktoś pójdzie na rękę i umożliwi bezpłatne rozwiązanie umowy, są sytuacje kiedy możesz od stycznia do wyłączenia zostać dociążony różnicą do opłaty niepromocyjnej...
6 ODPOW. 6
05-03-2018
11:48
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
05-03-2018
11:48
Automatyczne przedłużenie umowy
Niestety nie możesz wcześniej zrezygnować z usług Orange bez zapłaty kary umownej. Możesz najpóźniej na miesiąc (w czerwcu) złożyć wypowiedzenie umowy, w którym napiszesz, że rezygnujesz z danej usługi z dniem X lipca 2018 roku. Wtedy umowa zakończy się w lipcu, nie zostanie przedłużona i nie poniesiesz kary umownej. Najlepiej to zrobić w salonie Orange, gdzie od razu otrzymasz potwierdzenie przyjęcia takiego oświadczenia. Nie ma innej możliwości. Pozdrawiam. 🙂
05-03-2018
11:50
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
05-03-2018
11:50
świetnie, podczas podpisywania umowy dostałem informacje, że mogę ją zerwać ZA DARMO podczas tych 6 msc.
05-03-2018
11:54
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
05-03-2018
11:54
To złóż reklamację. Jeśli rozmowa była nagrywana, jest możliwość jej odtworzenia. Jeśli nie, to sam musisz to udowodnić.
05-03-2018
11:56
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
05-03-2018
11:56
czyli i tak tego nie udowodnię. cóż trzeba bedzie zerwac
05-03-2018
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
05-03-2018
Zawsze warto sobie przekalkulować co się opłaca:
- jaką masz karę
- jaką masz karę
10-04-2018
10:42
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
10-04-2018