Opinie nt. Supernovy (Światłowodu)

Poziom 7, Zwiadowca Przestworzy
  • 1
  • 3
  • 0

Witam wszystkich klientów Orange,

Chciałbym się zapytać aktualnych klientów / użytkowników światłowodu Orange (Supernova) czy są zadowoleni z usługii? Jaka jest jakość, czy nie ma problemów z interenetem?

Mam obecnie UPC ale rozważam przejście do Orange.

24 ODPOW. 24

Poziom 22, Odkrywca Przestworzy
  • 227
  • 143
  • 15

Czyżby tak mało osób miało światłowód? 🙂 Pytam bo nikt nic nie piszę a trochę już minęło... 🙂 Ja powiem Ci tak światłowodu nie mam mam internet mobilny ale moja siostra która mieszka w Sopocie posiada i jest bardzo zadowolona z tego,nic nie zarywa.Internet jest szybki,ona poleca ja tez miałem przyjemność korzystać i również polecam jak najbardziej 🙂 Ale też niech inni się wypowiedzą.

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 5577
  • 19294
  • 187

Żeby wątek nie zniknął, to też się wypowiem. Niestety u mnie jeszcze światłowód nie jest nawet w planach... chociaż miasto gdzie pracuję jest na wykazie tych w których ma być. Z tym, że zdaję sobie sprawę, że nawet jeżeli miejscowość jest na wykazie objętych ofertą, gdzie już jest dostępna, to wcale nie znaczy że jest ona faktycznie dostepna dla wszystkich.

Anonim

Nie dotyczy
  • 0
  • 0
  • 0

danielfx napisał(-a):

Witam wszystkich klientów Orange,

Chciałbym się zapytać aktualnych klientów / użytkowników światłowodu Orange (Supernova) czy są zadowoleni z usługii? Jaka jest jakość, czy nie ma problemów z interenetem?

Mam obecnie UPC ale rozważam przejście do Orange.

Poczytaj sobie tutaj

Poziom 10, Zwiadowca Przestworzy
  • 9
  • 6
  • 0

nie polecam

poprzednio miałem UPC i wiedząc, że światłowód będzie się sprawować tak jak się sprawuje obecnie, za żadne skarby nie zmieniłbym dostawcy

Anonim

Nie dotyczy
  • 0
  • 0
  • 0

Myślę że to tak jak porównać Trabanta 601 i Mercedesa klasy E 🙂 😜

Poziom 7, Zwiadowca Przestworzy
  • 1
  • 1
  • 0

A jakiś konkret co jest nie tak z tym sprawowaniem się światłowodu?

Poziom 10, Zwiadowca Przestworzy
  • 9
  • 6
  • 0

Na samym początku przygody ze światłowodem były problemy z youtubem, którego używam codziennie. Filmiki nawet po wybraniu 144p nie buforowały się. Dopiero po rozmowie z konsultantem i grzebaniu w przeglądarce udało mi się uporać z problemem.

Obecnie w godzinach wieczornych (tj. 19:00 - 1:00) internet sprawuje się beznadziejnie. Występują losowe spadki prędkości. Jeśli jest Pan miłośnikiem jakichkolwiek gier internetowych, to musi pan zmienić hobby. Gra nie jest w żaden sposób możliwa.

Ekspert AMA
  • 416
  • 922
  • 56

Cześć,

mam prośbę abyś w prywatniej wiadomości podał mi numer pod jaki jest swiadczona usługa. Z checia to sprawdzimy bo zalezy nam na jak najlepszej jakości i zadowoleniu klientów z światłowodu.

z mojej strony: miałem UPC obecnie światłowód. Zero problemow. Wydaje mi sie ze pingi mam lepsze na światłowodzie plus standardowy funbox jest w moich testach szybszy po wifi (jesli macie urzadżenia z AC 5 GHz) od standardowego routera UPC. Stabilność obu usług na podobnym poziomie. Cena zależna juz od konkretnej oferty ale jak masz wszystko od Orange (łącznie z komórkami) to cieżko bedzie znaleźć lepsza cenę w UPC.

Poziom 8, Zwiadowca Przestworzy
  • 1
  • 1
  • 0

Mam ten sam problem.

Włączenie w routerze jednej konfiguracji do 2,4G i 5G, rozłącza mi internet (i na laptopie i na telefonie). Youtube na TV działa przez połowę czasu w najgorszej rozdzielczości (TV podłączony kablem do routera).

Mam Światłowód 100M - a realny transfer to 30M. Technik był w sobotę - wymienił mi router - przy nim wszystko było ok, ale już po południu prędkość internetu spadła.

Teraz mam wszędzie połączone przez zwykłą sieć 2,4G - i mam 30-40M prędkość, ale przecież powinno być więcej. Już mam tego dość, poddałem się i nie zgłaszam nic dalej (poprostu straciłem cierpliwość). CZekam jeszcze 22 m-ce (i już się nie mogę doczekać).

Wcześniejszy net od poprzedniego dostawcy - 40MB, ale o niebo lepszy od tych 100MB w Orange.