- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Opinie nt. Supernovy (Światłowodu)
Witam wszystkich klientów Orange,
Chciałbym się zapytać aktualnych klientów / użytkowników światłowodu Orange (Supernova) czy są zadowoleni z usługii? Jaka jest jakość, czy nie ma problemów z interenetem?
Mam obecnie UPC ale rozważam przejście do Orange.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Żeby wątek nie zniknął, to też się wypowiem. Niestety u mnie jeszcze światłowód nie jest nawet w planach... chociaż miasto gdzie pracuję jest na wykazie tych w których ma być. Z tym, że zdaję sobie sprawę, że nawet jeżeli miejscowość jest na wykazie objętych ofertą, gdzie już jest dostępna, to wcale nie znaczy że jest ona faktycznie dostepna dla wszystkich.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
danielfx napisał(-a):Witam wszystkich klientów Orange,
Chciałbym się zapytać aktualnych klientów / użytkowników światłowodu Orange (Supernova) czy są zadowoleni z usługii? Jaka jest jakość, czy nie ma problemów z interenetem?
Mam obecnie UPC ale rozważam przejście do Orange.
Poczytaj sobie tutaj
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
nie polecam
poprzednio miałem UPC i wiedząc, że światłowód będzie się sprawować tak jak się sprawuje obecnie, za żadne skarby nie zmieniłbym dostawcy
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Myślę że to tak jak porównać Trabanta 601 i Mercedesa klasy E 🙂 😜
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
A jakiś konkret co jest nie tak z tym sprawowaniem się światłowodu?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Na samym początku przygody ze światłowodem były problemy z youtubem, którego używam codziennie. Filmiki nawet po wybraniu 144p nie buforowały się. Dopiero po rozmowie z konsultantem i grzebaniu w przeglądarce udało mi się uporać z problemem.
Obecnie w godzinach wieczornych (tj. 19:00 - 1:00) internet sprawuje się beznadziejnie. Występują losowe spadki prędkości. Jeśli jest Pan miłośnikiem jakichkolwiek gier internetowych, to musi pan zmienić hobby. Gra nie jest w żaden sposób możliwa.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Cześć,
mam prośbę abyś w prywatniej wiadomości podał mi numer pod jaki jest swiadczona usługa. Z checia to sprawdzimy bo zalezy nam na jak najlepszej jakości i zadowoleniu klientów z światłowodu.
z mojej strony: miałem UPC obecnie światłowód. Zero problemow. Wydaje mi sie ze pingi mam lepsze na światłowodzie plus standardowy funbox jest w moich testach szybszy po wifi (jesli macie urzadżenia z AC 5 GHz) od standardowego routera UPC. Stabilność obu usług na podobnym poziomie. Cena zależna juz od konkretnej oferty ale jak masz wszystko od Orange (łącznie z komórkami) to cieżko bedzie znaleźć lepsza cenę w UPC.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Mam ten sam problem.
Włączenie w routerze jednej konfiguracji do 2,4G i 5G, rozłącza mi internet (i na laptopie i na telefonie). Youtube na TV działa przez połowę czasu w najgorszej rozdzielczości (TV podłączony kablem do routera).
Mam Światłowód 100M - a realny transfer to 30M. Technik był w sobotę - wymienił mi router - przy nim wszystko było ok, ale już po południu prędkość internetu spadła.
Teraz mam wszędzie połączone przez zwykłą sieć 2,4G - i mam 30-40M prędkość, ale przecież powinno być więcej. Już mam tego dość, poddałem się i nie zgłaszam nic dalej (poprostu straciłem cierpliwość). CZekam jeszcze 22 m-ce (i już się nie mogę doczekać).
Wcześniejszy net od poprzedniego dostawcy - 40MB, ale o niebo lepszy od tych 100MB w Orange.
- « Poprzedni
- Następny »