Dlaczego do światłowodu 300Mb/s gdy chcę korzystać tylko z Funboxa 6 muszę wypożyczać też Funboxa 3

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 16218
  • 67623
  • 878

Dlaczego do światłowodu 300Mb/s gdy chcę korzystać tylko z Funboxa 6 muszę wypożyczać też Funboxa 3

@Anonim  masz opcje do zaznaczenia"zmień modem"...oferta jest szablonowa i dla odpowiednich prędkości są przydzielane odpowiednie modemy. Zawsze po instalacji, kiedy stwierdzisz, że ten nie odpowiada, możesz wziąć wyższy model...lub od razu zaznaczyć konieczność ONT przy instalacji i używać własnego routera. To dozwolone, ale trzeba ostro postawić sprawę przy instalacji..

Na własnego nie będziesz miał podstaw do narzekania, trzeba tylko wybrać odpowiedni

Co do alternatywnej oferty...Ty decydujesz...

Poziom 33, Ekspert Galaktyczny
  • 4222
  • 20541
  • 102

Światłowód

Router jak router. Ostatnio modernizowałem net u siostry. Funbox3 wylądował w szafie i robi tylko za bramę.  Jego walory wifi dla niektórych są po prostu zbędne. 

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2442
  • 11389
  • 75

Wszystkie opcje oferty trzeba sobie na spokojnie wyklikać i zamówić jeden ruter. Nie rozumiem, po co robić problem z tych 5 PLN. Może w między czasie infrastruktura została "sprzedana". Przecież równie dobrze, by mogli sobie to dopisać do ceny regularnej i na to samo by wyszło.

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 9780
  • 40750
  • 337

@Anonimnapisał(-a)

Tak to niby gdzie?

No właśnie, gdzie się podziałeś? A tak ciekawie się zapowiadało...

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2442
  • 11389
  • 75

Zdał pewnie sobie sprawę z tego, że szuka problemu tam gdzie go nie ma.