Światłowód jak uzyskać dobra ofertę ?

Poziom 9, Zwiadowca Przestworzy
  • 5
  • 4
  • 0

Chciał bym zamówić światłowód 1 giga ale rozmawiałem z 2 konsultantami i dostałem ofertę 90 zł internet 4,99 udostępnienie sprzętu 4,99 kara za nie logowanie się na stronie Orange to 100 złotych trochę drogo. Czy da się uzyskać jakaś sensowna ofertę z cenami jak u konkurencji ? Standard z tego co widzę to 65 zł 

13 ODPOW. 13

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 16219
  • 67626
  • 878

@Vivaldi sprawdź ofertę Nju jeśli masz zasięg ( zweryfikuj na stronie Nju), lub poszukaj dobrego handlowca z dużymi uprawnieniami negocjacji ceny 

• 5
  • 4
  • 0

Jestem w zasięgu NJU ale czym dokładnie oferta od NJU różni się od oferty Orange ? Miedzy nimi jest 30 złotych różnicy . A może po prostu Orange jest drogie bo jest drogie ?

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 848
  • 4987
  • 36

@Vivaldi Nju submarka (często tańsza)- można liczyć na tańszą ofertę jeśli jesteś w zasięgu działania oferty światłowodu nju.  Usługi są świadczone na infrastrukturze Orange a nie "obcych" i raczej tylko w dużych miastach. W jednej ze swoich lokacji mimo, że usługi tam świadczy wielu operatorów, w tym Orange, to oferty światłowodu nju nie ma. Jakość usługi ta sama  

Poziom 36, Nawigator Galaktyczny
  • 3133
  • 15145
  • 141

@Vivaldi Nju różni się przede wszystkim udostępnianym przez operatora sprzętem. Dostaniesz FB3 niezależnie od wybranej prędkości. Jeżeli zależy Ci na innym routerze to musisz szukać oferty w Orange.

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 322
  • 1189
  • 6

@Vivaldi Tak jak wcześniej pisali koledzy, NJU jest może tańsze, ale są ograniczenia. Jeśli chodzi o router tylko FB 3, telewizję gdybyś chciał, tylko mobilna przez Orange TV Go na smartfony, tablety i strona internetowa. Z dekodera czy aplikacji Orange TV nie skorzystasz. Gdy zaś chodzi o sam internet i żeby było trochę lub wcale nie taniej to tak.

• 5
  • 4
  • 0

Rozmawiałem z konsultantką podobno można użyć własnego ONT zamiast tego archaicznego funboxa. Wiec było by na plus bo w zwykłym Orange podobno nie tak łatwo pozbyć się sprzętu operatora. 

Poziom 33, Ekspert Galaktyczny
  • 4223
  • 20543
  • 102

Własnego ONT to na pewno nie możesz używać. Możesz ubiegać się o ONT od operatora.  ONT nie używa się zamiast routera tylko Z routerem. 

• 5
  • 4
  • 0

Wiem ze z routerem się używa ale jak by nie patrzeć to zamiast funboxa 😉

Konsultantka twierdziła ze mogę sobie kupić i ONT będzie działać. 

Poziom 33, Ekspert Galaktyczny
  • 4223
  • 20543
  • 102