- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światłowód jak uzyskać dobra ofertę ?
Chciał bym zamówić światłowód 1 giga ale rozmawiałem z 2 konsultantami i dostałem ofertę 90 zł internet 4,99 udostępnienie sprzętu 4,99 kara za nie logowanie się na stronie Orange to 100 złotych trochę drogo. Czy da się uzyskać jakaś sensowna ofertę z cenami jak u konkurencji ? Standard z tego co widzę to 65 zł
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Vivaldi sprawdź ofertę Nju jeśli masz zasięg ( zweryfikuj na stronie Nju), lub poszukaj dobrego handlowca z dużymi uprawnieniami negocjacji ceny
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jestem w zasięgu NJU ale czym dokładnie oferta od NJU różni się od oferty Orange ? Miedzy nimi jest 30 złotych różnicy . A może po prostu Orange jest drogie bo jest drogie ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Vivaldi Nju submarka (często tańsza)- można liczyć na tańszą ofertę jeśli jesteś w zasięgu działania oferty światłowodu nju. Usługi są świadczone na infrastrukturze Orange a nie "obcych" i raczej tylko w dużych miastach. W jednej ze swoich lokacji mimo, że usługi tam świadczy wielu operatorów, w tym Orange, to oferty światłowodu nju nie ma. Jakość usługi ta sama
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Vivaldi Nju różni się przede wszystkim udostępnianym przez operatora sprzętem. Dostaniesz FB3 niezależnie od wybranej prędkości. Jeżeli zależy Ci na innym routerze to musisz szukać oferty w Orange.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Vivaldi Tak jak wcześniej pisali koledzy, NJU jest może tańsze, ale są ograniczenia. Jeśli chodzi o router tylko FB 3, telewizję gdybyś chciał, tylko mobilna przez Orange TV Go na smartfony, tablety i strona internetowa. Z dekodera czy aplikacji Orange TV nie skorzystasz. Gdy zaś chodzi o sam internet i żeby było trochę lub wcale nie taniej to tak.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Rozmawiałem z konsultantką podobno można użyć własnego ONT zamiast tego archaicznego funboxa. Wiec było by na plus bo w zwykłym Orange podobno nie tak łatwo pozbyć się sprzętu operatora.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Własnego ONT to na pewno nie możesz używać. Możesz ubiegać się o ONT od operatora. ONT nie używa się zamiast routera tylko Z routerem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wiem ze z routerem się używa ale jak by nie patrzeć to zamiast funboxa 😉
Konsultantka twierdziła ze mogę sobie kupić i ONT będzie działać.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś