- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jak w temacie, ile jest kabelka z gniazdka światłowód do Routera??
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Ron przy FB 6 dokładnie 1,5 m ale zdaje się że to standard długości w zestawach z FB.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Długość połączenia Router - Gniazdko
Chodzi o patchcord światłowodowy? Teraz nie wybebeszę ale wydaje mi się, że koło 1m.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Ron przy FB 6 dokładnie 1,5 m ale zdaje się że to standard długości w zestawach z FB.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Strasznie mało, myśle jak to ogarnąć, bo planuje zakup. WiFi jak działa do kilku metrów w tym pół ściany, drzwi ??
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Ron możesz dokupić dłuższy w zależności od potrzeb, nie jest to duży wydatek, co do wifi z FB 6 to u mnie działa spoko (wszystko zależy od indywidualnego rozkładu lokalu, materiałów budowlanych, itd), gdzieś na forum wstawiałem pomiary u mnie w mieszkaniu.
PS.
Tu masz np. taki sam jak w FB tylko 10 m Patchcord światłowód kabel SC/APC-SC/APC 10m simpl - Sklep, Opinie, Cena w Allegro.pl
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Ronnapisał(-a)Strasznie mało, myśle jak to ogarnąć, bo planuje zakup. WiFi jak działa do kilku metrów w tym pół ściany, drzwi ??
Ja nie wpuściłem monterów z buciorami na salony i kazałem gniazdko przykręcić w kotłowni. Na salony dociągnąłęm sobie patchcord, podklejony subtelnie tu i ówdzie, o długości 40m. Tak więc takiej właśnie długości połączenie router - gniazdko miałem. Miałem, bo teraz router jest w kotłowni, a patchord, skoro już był przyklejony, znalazł się pomiędzy dwoma mediakonwerterami.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
to z kompletu. Wifi na takim dystansie działa bez problemu, ale to i tak wyjdzie w praniu. Powiedz co chcesz zrobić, podpowiemy...
Pamiętaj, że są zawsze długości techniczne np w FB3 pod spodem w kanaliku kilka cm trzeba liczyć, czy z samego gniazdka też jakiś komfortowy zapas trzeba zostawić i nie naciągać patchcordu
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orientujecie się dlaczego Orange nalega na zwrot tych patchcordów przy zdawaniu sprzętu?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Samotnick jeśli po zwrocie patchcord nie ma uszkodzenia to po czyszczeniu i kontroli nadaje się do ponownego użycia
ECO
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Trochę dziwne, że opłaca się komuś płacić za taką pracę. Przecież nowy to kilka złotych sztuka. Ethernetowego mogło nie być jak zdawałem a przecież też można przetestować.
- « Poprzedni
- Następny »