- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam,
Posiadam uslugę internet swiatlowodowy + tv, lecz niestety zgubilem dekoder.
Dzwonilem na infolinię i dostałem informację, że nie można kupić dekoderu od nich.
Więc zacząłem się zastanawiać, czy jest opcja bym zakupił jakiś inny dekoder (np jakis z allegro), który będzie działał tak samo jak poprzedni(czyli wyświetlał te ok. ~70 kanałów)?
Lub czy znacie ewentualnie sposób, żeby dało się jakoś ponownie zakupić dekoder od orange?
Dzięki i pozdrawiam
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Ularis zgłosić utratę dekodera, karę na konto wrzucą, ty nowy dostaniesz, zgłoszenie trzeba zrobić, jak nie da się poprzez czat czy telefon, to w salonie Orange to załatw.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Telewizja internetowa a inny dekoder
@Ularis dekodera nie kupisz z wolnego rynku, a jeżeli się uda to i tak nie będzie działał (każdy dekoder jest przypisany do usługi), dekodera od Orange również nie kupisz, on nie jest sprzedawany tylko jakby udostępniany do odbioru, po zakończeniu umowy trzeba go oddać. Proponuję zadzwonić na infolinię przedstawić sprawę konsultantowi, według mnie zostanie wystawiona kara za brak zwrotu dekodera i po zapłaceniu być może zostanie udostępniony inny sprzęt (dekoder).
PS.
Przepraszam że pytam, ale nurtuje mnie jedno, jak można zgubić dekoder?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czyli żaden dekoder innej firmy, np ten od polsatu Evobox nie zadziala? Ponieważ czytałem o tych dwóch typach dekoderów, OTT & IPTV ale końcowej odpowiedzi nie mogłem znaleźć, czy jakiś inny jako zamiennik mógłby być.
Właśnie jak rozmawialem niedawno na infolinii, przedstawilem sytuację jak wygląda i dostałem odpowiedz, ze orange może mi tylko wymienić dekoder na nowszy jakbym zwiększyl prędkość internetu, ten co mialem to dzierżawa i przy zakończeniu umowę będę miał jakąś karę, a nowego nie można dokupić.
Także szczerze nie wiem co robić w takiej sytuacji niestety....
@slav72napisał(-a)PS.
Przepraszam że pytam, ale nurtuje mnie jedno, jak można zgubić dekoder?
Spory remont oraz porządki w domu robiliśmy w ostatnim czasie, a dziś przeszukaliśmy znaczną część domu dzisiaj i nie mogliśmy znaleźć, także moja teoria jest taka, że dziewczyna wyrzucając inne stare sprzęty myślała, że ten również do niczego się nie nada 😥
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Ularis rozumiem, proponuję jeszcze dokładnie poszukać, może się znajdzie. Jeżeli jednak przepadł to musisz zapłacić karę za brak dekodera i wystąpić z prośbą o udostępnienie innego sprzętu.
Tak jak pisałem wcześniej żaden zamiennik dekodera nie zadziała.
PS.
Tu masz cennik (niestety spore koszty)
i temat podobny do Twojego Rozwiązano: Kara za brak zwrotu dekodera - Nasz Orange
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Ularis zgłosić utratę dekodera, karę na konto wrzucą, ty nowy dostaniesz, zgłoszenie trzeba zrobić, jak nie da się poprzez czat czy telefon, to w salonie Orange to załatw.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Ularis jak tam, udało się znaleźć zagubiony dekoder, czy inaczej rozwiązałeś problem?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Ularis problem rozwiązany? dekoder się znalazł? daj znać.