Problem z aplikacją Orange TV na Samsungu i komunikat "błąd odtwarzania, spróbuj później"

ROZWIĄZANE

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 23
  • 22
  • 1

Problem z aplikacją Orange TV na Samsungu i komunikat "błąd odtwarzania, spróbuj później"

Samsung QE77S85F w innej lokalizacji i ten sam błąd czyli "błąd odtwarzania, spróbuj później".

Śmiali się z Play , a są gorsi 🙂

Aplikacja także nie zapamiętuje ustawień po wyjściu m.in. włączmy sortowanie tylko mój pakiet, wychodzimy i znów jest wszystkie, zamiast tylko mój pakiet. Amatorka pełna , wersja preview, aż dziwne że tyle baboli.

Zadzwoniłem dzisiaj z dwóch lokalizacji, daje reklamacje na infolinię a oni że u nich wszystko OK hehehe czuje się jak w Play - poziom wyrównali 🙂

Żeby było jasne: resety routerów nic nie dają, w tych lokalizacjach aplikacja Orange Go działa OK, w tych lokalizacjach aplikacja Orange TV na Google TV działa OK, więc jest to ewidentna wina aplikacji na Samsungi .. na tych Samsungach pozostałe aplikacje czyli Magenta, SweetTV, PolsatBoxGo, TVP VOD,Netflix i inne działają OK. To nie jest wina telewizorów.

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

• 23
  • 22
  • 1

Udało mi się rozwiązać w końcu problem skutecznie po wielu mocnych walkach i męczarniach, pomógł 5ty konsultant przez telefon, miła Pani nie wiedziała jak zrobić, ale obiecała pomóc i udało jej się za 30 minut oddzwonić i naprawić problem, za co serdecznie dziękuję 🙂

Tak jak pisałem, lista urządzeń do aplikacji na telewizory i dekodery jest osobna, to nie jest ta sama lista co na urządzenia mobilne GO, niestety tej listy urządzeń - telewizorów i dekoderów nie ma w panelu ani aplikacji, mają ją głęboko schowaną w systemie na infolinii. To ma działać automatycznie, okazało się że stary box był zarejestrowany rok temu i system go nie wykasował z automatu, a Pani z infolinii się udało. 

Nie zmienia to mojego zdania, iż to amatorka, że listę dekoderów i telewizorów można zmieniać wyłącznie przez infolinię, bo pachnie mi to wymuszaniem sprzedaży multiroom, muszę teraz w kilku lokalizacjach podzwonić i zrobić to samo znajomym, słabo to wygląda że klient nie może to zrobić samemu oraz że aplikacja na telewizory Samsung nie ma komunikatu o zajętym slocie przez inne urządzenie.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

42 ODPOW. 42

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 10052
  • 42333
  • 348

Aplikacja Orange TV jest już dostępna na telewizorach Samsung

@pietrek111
Skoro w tych lokalizacjach działa już aplikacja pod Android TV to druga aplikacja (np. pod Tizen) nie będzie działała bez wykupienia dodatkowego dostępu, IMHO to nie błąd, to tak ma być.
Bylibyśmy wdzięczni gdybyś doprecyzował co masz na myśli pisząc o "tyle baboli": jakie babole i skąd nabyłeś takie przekonanie skoro podobnież apki nie udało się uruchomić (bo zapewne nie wykupiłeś do niej dostępu co trudno uznać za babol po stronie apki).

• 23
  • 22
  • 1

@j131, Nie rozumiesz co napisałem, aplikacja w tych lokalizacjach działa na GoogleTV czyli multicast działa, działa na wersji GO czyli unicast działa. Jak wyłączam wszystkie urządzenia i instaluje ją tylko na Samsung (wszystkie urządzenia są wyłączone i nikt nie ogląda) to nie ma tak być że muszę dokupić multiroom bo nikt nie ogląda i Samsung jest jedynym urządzeniem. Nie wprowadzaj ludzi w błąd.

Multiroom działa tak, że jak oglądasz na dwóch dekoderach lub dwóch telewizorach w tym samym czasie to wtedy musisz go wykupić, nie wprowadzaj ludzi w błąd. Oglądanie na jednym telewizorze jest możliwe bez multiroom.

Błąd o którym pisałem dotyczy tego, że kanały nie działają , na każdym kanale nie ma obrazu i wyskakuje błąd jak napisałem, aplikacja sama się instaluje i uruchamia, jak się uruchamia to możesz sobie ją potestować i wejść w ustawienia, sortowanie, itd.

Jeżeli na dwóch modelach mam brak obrazu w dwóch lokalizacjach i komunikat " "błąd odtwarzania, spróbuj później"" to jest to babol duży w mojej ocenie i zgodnie z wolnością słowa mam prawo do oceny w takim przypadku.

Jeżeli po wyjściu z aplikacji dane nasze wybrane konfiguracje np. sortowanie kanałów nie jest zapisywane to jest to babol.

Jeżeli po wejściu w EPG i wybraniu danego kanału musimy jeszcze raz kliknąć oglądaj i dwa razy kliknąć żeby było oglądanie to jest to babol (oczywiście po kilknięciu wyskakuje błąd odtwarzania).

Jeżeli " "błąd odtwarzania, spróbuj później" nie ma obrazu i aplikacja jest tak amatorsko zrobiona że nie wyświetla nawet numeru błędu, który pozwala na głębszą diagnostykę to jest to babol.

Dodam jeszcze, że aplikacja loguje się automatycznie bez problemów bo telewizor Samsung jest w sieci Orange, widzi także mój pakiet Start bo na kanałach z po za pakietu mam napis że nie ma ich w moim pakiecie wiec uprawnienia odczytuje. Natomiast na wszystkich moich kanałach z mojego pakietu Start mam napis  "błąd odtwarzania, spróbuj później" bez numerku i jest brak obrazu i brak dźwięku, nie ma komunikatów o multroom, jest tylko jeden telewizor zalogowany.

Mogę pisać więcej jak chcesz 🙂 To, że nie ma obrazu nie znaczy że nie mogę sobie jej testować 🙂

Poziom 33, Ekspert Galaktyczny
  • 4515
  • 22666
  • 105

Aplikacja Orange TV działa na unicast. 

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 302
  • 1487
  • 6

Bawiłem się wczoraj kilka godzin, na żadnym kanale nie pojawił się komunikat "błąd odtwarzania, spróbuj później". Ciekawe z czego to wynika. Czasami niektórzy wprowadzają różne modyfikacje, u siebie, jakiś swoje rutery, ustawienia TV etc. I może to ma jakiś wpływ. Ale niech sprawdzają i poprawiają by smigało.

Natomiast faktycznie kilka ulepszeń by się przydało. Niech aplikacja zapamiętuje jaki mamy pakiet i nie wyświetla kanałów, których nie mamy w ofercie. Chociaż to pewnie celowy zabieg, by zachęcić do kupna pełnego pakietu TV.

• 23
  • 22
  • 1

Przykładowy precyzyjny model telewizora OLED z najnowszym Tizen na którym nie działa: QE77S85FAEXXH

Nie ma tutaj żadnych modyfikacji , telewizor Samsung wpięty jest kablem bezpośrednio do Funbox 10, światłowód jest 2000.. Czarny ekran na każdym kanale "błąd odtwarzania, spróbuj później"...

Niestety słabo, MagentaTV bardzo ładnie śmiga, PolsatBoxGo, SweetTV, TVP Vod, Rakuten, PlayNow, wszystko śmiga, tylko Orange TV: "błąd odtwarzania, spróbuj później"...

• 302
  • 1487
  • 6

Oby info o błędach trafiały do odpowiednich działów 🙂

• 23
  • 22
  • 1

Tak zadzwoniłem do Orange dwa razy i precyzyjnie to opisywałem, to zawsze info że u nich działa, na komputerze mają że działa 🙂 Mogą wysłać technika za 120 zł netto hhehehe nie taka obsługa powinna być, to jest bardzo amatorskie że daję im wiedzę precyzyjną więc to ja jestem ich darmowym beta testerem, to oni mogą mi co najwyżej zapłacić za widzę a nie odwrotnie, a oni to olewają, słabe...

Wyłączyłem wszystko z prądu, drugi dzień i to samo.. Internet jest FTTH 2000 bezpośrednio światłowód , hurtownik Światłowód Inwestycje (ŚI, które należy do Orange), ale nie ma to znaczenia, bo problem jest tylko na aplikacji na telewizor Samsung..

• 360
  • 1338
  • 8

@pietrek111  Z aplikacją Orange TV jest tak, że można z niej korzystać na jednym sprzęcie. Można przejść do odbioru na drugi tv czy box, ale tylko trzy razy w m-cu. Więc jeśli sobie skakałeś kilka razy z jednego na drugi to możliwość odbioru pozostała na ostatnim. Dopiero jak minie miesiąc będziesz mógł się przełączyć na drugi sprzęt. Może u ciebie tak jest. Wtedy jednak miałbyś komunikat. Aplikacji nie trzeba uaktywnić. Ona rozpoznaje nr światłowodu. 

• 23
  • 22
  • 1

@janio1wiem o tym i to nie jest to, po za tym przy takim skakaniu są odpowiednie komunikaty o multiroom na odbiornikach, niestety to nie jest to....

Orange TV występuje na niektórych telewizorach Samsung, modele podałem wyżej, niektórych nie mam zapisanych ale było tego sporo : "błąd odtwarzania, spróbuj później"...