Problem z aplikacją Orange TV na Samsungu i komunikat "błąd odtwarzania, spróbuj później"

ROZWIĄZANE

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 10054
  • 42333
  • 348

Problem z aplikacją Orange TV na Samsungu i komunikat "błąd odtwarzania, spróbuj później"

IMHO szukamy dziury w całym. Było oglądane na Android TV, nie będzie oglądania na Tizen bez zmiany w SYSTEMIE operatora. BOK powinien to ogarnąć, a nie twierdzić że "wszystko jest OK" skoro nie jest OK.

Poziom 33, Ekspert Galaktyczny
  • 4515
  • 22670
  • 105

@pietrek111napisał(-a)

Mam sztywno IPv4, to nie to 🙂

Nie upieram się. Tylko rzuciłem "pomysł".  Co to znaczy na sztywno :)?  Na WAN nie da się w ofercie dla prywantych wywalić  DHCP'a, więc nie do końca rozumiem, co napisałeś 😞

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 2456
  • 7741
  • 241

@pietrek111napisał(-a)

Na tej drugiej lokalizacji oglądałem na google tv (telewizor) ostatnio 4 miesiące temu, nic tam nie było parowane nowego, teraz jest tam telewizor Samsung. Tak pakiet podstawowy Start jak pisałem.

Możliwe że trzeba z konta google usunąć apkę Orange TV lub ten telewizor ? 

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 23
  • 22
  • 1

@Arti_Kn_Pl , Samsung nie ma konta google bo to system Tizen. Usunięcie aplikacji z konta google nie ma sensu.

Według opisów i to co widzę to z limitem urządzeń jest tak:

Wersja mobilna aplikacji Orange TV GO: 3 urządzenia, maksymalne zmiany 2 w miesiącu i na tej liście są inne urządzenia niż w wersji na telewizory/dekodery czyli są tylko mobilne jak smartfony, komputery, laptopy, tablety. Dodatkowo hicior - każda przeglądarka liczona jako inne urządzenie 🙂 Nie będę tego komentować, ale tak jest 🙂

Wersja aplikacji Orange TV na telewizory i dekodery: domyślnie możesz korzystać z aplikacji na telewizorze z google tv lub tizen jako głównego ekranu lub z dekodera , każde kolejne urządzenie to multiroom, maksymalnie 4x multiroom, zmiana urządzeń 3 w miesiącu i tutaj spis urządzeń telewizyjnych z tego co widzę nie jest dostępny 🙂 działa to automatycznie 🙂 natomiast jak limit będzie przekroczony to pojawi się komunikat.

Reasumując to nie wina limitów multiroom, że jest taki komunikat 🙂

Zastanawiam się nad zgodami do przetwarzania danych czy nie kliknąć tam na wszystkie TAK , bo może jakiś partner nie blokuje ? Ale to raczej tylko reklamy są i przecież nie blokował by tylko Samsunga ?!

Miałem trochę czasu, dzwoniłem kilka razy, ale każdy na infolinii mówi co innego, czeski film, niestety profesjonalni nie są i nie potrafią pomóc, smutne 😞 

• 23
  • 22
  • 1

Udało mi się rozwiązać w końcu problem skutecznie po wielu mocnych walkach i męczarniach, pomógł 5ty konsultant przez telefon, miła Pani nie wiedziała jak zrobić, ale obiecała pomóc i udało jej się za 30 minut oddzwonić i naprawić problem, za co serdecznie dziękuję 🙂

Tak jak pisałem, lista urządzeń do aplikacji na telewizory i dekodery jest osobna, to nie jest ta sama lista co na urządzenia mobilne GO, niestety tej listy urządzeń - telewizorów i dekoderów nie ma w panelu ani aplikacji, mają ją głęboko schowaną w systemie na infolinii. To ma działać automatycznie, okazało się że stary box był zarejestrowany rok temu i system go nie wykasował z automatu, a Pani z infolinii się udało. 

Nie zmienia to mojego zdania, iż to amatorka, że listę dekoderów i telewizorów można zmieniać wyłącznie przez infolinię, bo pachnie mi to wymuszaniem sprzedaży multiroom, muszę teraz w kilku lokalizacjach podzwonić i zrobić to samo znajomym, słabo to wygląda że klient nie może to zrobić samemu oraz że aplikacja na telewizory Samsung nie ma komunikatu o zajętym slocie przez inne urządzenie.

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 10054
  • 42333
  • 348

@pietrek111napisał(-a)

...

niestety tej listy urządzeń - telewizorów i dekoderów nie ma w panelu ani aplikacji, mają ją głęboko schowaną w systemie na infolinii. To ma działać automatycznie, okazało się że stary box był zarejestrowany rok temu i system go nie wykasował z automatu, a Pani z infolinii się udało. 

...

@j131napisał(-a)

IMHO szukamy dziury w całym. Było oglądane na Android TV, nie będzie oglądania na Tizen bez zmiany w SYSTEMIE operatora. BOK powinien to ogarnąć, a nie twierdzić że "wszystko jest OK" skoro nie jest OK.

No to super że ci się udało. Cieszę się też że zrobiłeś dokładnie to, co ci sugerowałem i że okazało się to skuteczne. Warto odnotować, że apka w tych warunkach powinna była generować bardziej informatywny komunikat. Drugą rzecz (nie pierwszy raz) którą warto odnotować, to skandaliczne niedoinformowanie pracowników infolinii. Po raz kolejny lepiej wiedzieliśmy (zgadywaliśmy) o co chodzi.

• 23
  • 22
  • 1

Może być też tak, że aplikacja na telewizory Samsung nie potrafi podczas logowania wylogować automatycznie poprzedniego urządzenia (telewizora czy dekodera) więc automat nie działa, choć bardziej mi to pachnie wymuszaniem kupowania multiroom. Jest to bardzo nieprofesjonalne.

Brak zapisu ustawień aplikacji m.in. sortowania listy kanałów (wybranie swojego pakietu) po wyjściu to też słabe, bo ciągle wchodząc do aplikacji muszę klikać że chcę kanały ze swojego pakietu, a nie wszystkie.

• 4515
  • 22670
  • 105

System Orange to nie Jira, którą można przeklikć w 5 min.  Tego typu kwiatki będą zawsze, szczególnie w procesach stosunkowo nowych. @j131 To prawda, że prawidłowa odpowiedź padła z twojej klawiatury, ale niestety ktoś jej nie przeczytał ze zrozumieniem 😞  

• 23
  • 22
  • 1

Nie na tym to polega że 4 konsultantów wprowadza w błąd i nie potrafi rozwiązać problemu, a 5ty pomaga fuksem 🙂 jako Klient jestem na straconej pozycji bo nie mam tej listy telewizorów i dekoderów, nie mogę tego sam zrobić, zwykły Kowalski kupiłby multirooma 🙂 To nie polega na tym że nie ma się dostępu do listy telewizorów i dekoderów, a nawet większość konsultantów nie chce lub nie potrafi jej odnaleźć, to bardzo nieprofesjonalne !! Mam niesmak 😞 Sami stworzyli zawiły system, na którym się gubią, to nie ma tak działać.

• 4515
  • 22670
  • 105

Ja jestem zwykłym Kowalskim i zwykle za pierwszym razem udaje mi się wyjaśnić problem, z którym się zmagam i zwykle dostaje pomoc również za pierwszym razem.  Owszem zdarza się, że podczas rozmowy zostaje przełączony do działu technicznego, jeżeli konsultant nie był w stanie mi pomóc. Oczywiście nie zawsze jest różowo i raz zdarzyło się, że zostałem okłamany ale nie sądzę, że tak jest tylko w Orange. Zapewne wpadki zdarzają się u każdego operatora. 

Inna sprawa, uważam, że telewizja umiera i siły przeznaczone na nią po prostu są redukowane.