Problem z aplikacją Orange TV na Samsungu i komunikat "błąd odtwarzania, spróbuj później"

ROZWIĄZANE

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 24
  • 24
  • 1

Problem z aplikacją Orange TV na Samsungu i komunikat "błąd odtwarzania, spróbuj później"

Tak, jest to włączone na telefonie do tej lokalizacji, a telewizor Samsung nie działa nadal.

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 10060
  • 42375
  • 349

Aplikacja Orange TV jest już dostępna na telewizorach Samsung

@pietrek111 

Nie mieszaj do tego aplikacji na telefony (TV GO), ona rządzi się zupełnie innymi prawami i jej działanie lub nie nie ma żadnej wartości diagnostycznej w kontekście aplikacji na telewizory. To dwa zupełnie różne światy od strony umowy. Technicznie też są dość odrębne, ale to jest akurat bez znaczenia. Pokaż zrzut ekranu z apki MO pokazujący że faktycznie masz dostęp do Start TV, bo jakoś ci nie wierzę na słowo.😉

• 24
  • 24
  • 1

Telewizja jest aktywna, gdyby nie była to aplikacja od Samsung by się nie logowała ! Jak pisałem loguje się poprawnie i automatycznie oraz rozpoznaje nawet pakiety bo jak przechodzisz na wyższe kanały z Extra to jest napis że nie ma tego w twoim pakiecie i można sobie zamówić. Jestem monterem anten, elektronikiem i informatykiem ale masz screenshot jak chcesz koniecznie 🙂 

Czekam na nową wersję na telewizory Samsung, kwestia raczej tylko czasu aż to poprawią, w szoku jestem trochę ze taka amatorka mogła wyjść z Orange..

Screenshot_20260909_141243_pl_orange_mojeorange_VasMoaaDetailsView.jpg

Produkty na Francje dopracowane bardziej, a na Polskę jakiś odpad 😞 Tam już dawno działa, u nas dopiero startuje i raczkuje na Samsungi 😞 Na telewizorach Samsung w moim domu we Francji oglądam od kilku lat i nigdy problemów nie było, teraz aplikacja na Samsungi w Polsce się pojawiła i od razu problemy 🙂

Może niech Orange przywiezie więcej informatyków z Francji do Polski, jak mają w Polsce słabych 🙂 

• 10060
  • 42375
  • 349

OK, czyli to jest pewne: masz aktywną usługę która potencjalnie daje dostęp do apki. Apka się loguje, ale nie odtwarza. No to wygląda tak, jakby inne urządzenie już skonsumowało dostępnego "slota" - powinien być komunikat o multiroom.
Na twoim miejscu na pewno grillowałbym BOK na czacie do skutku. Jakoś ten błąd mi nie wygląda na sprzętowo-swoisty, a innym apka na Samsungach działa.

• 24
  • 24
  • 1

@j131, Innym działa co to dla ciebie oznacza 🙂 Jestem monterem anten, informatykiem i elektronikiem, napisałem jasno i reklamowałem jasno w Orange, że w kilku lokalizacjach nie działa na różnych modelach Samsunga, wkleiłem dwa w tym temacie, to nie były wszystkie moje lokalizacje, ale także innych osób. To forum to nie są wszyscy użytkownicy oraz cały worek INNYCH 🙂 

Grillować lubię na mojej działce, ale ostatnio bardziej ogniska, nie mam czasu dzownić do nich godzinami..

• 10060
  • 42375
  • 349

Nie dzwonić, tylko monitować na czacie. Twoja wola. Ja nawet nie mam takiego telewizora ani takiej umowy więc mam święty spokój.

Poziom 33, Ekspert Galaktyczny
  • 4518
  • 22688
  • 105

@pietrek111  Te telewizory to jak masz podłączone pod sieć?  LAN czy WLAN? Jeżeli WLAN przejdź na kabelek i sprawdź. Dla przykładu wczoraj włączyłem sobie Magente TV na lapku i za każdym razem błąd sieci. Wszytko inne działało, na wifi link na 1200Mbps a Magenta twierdzi, że nie ma internetu.  Podłączyłem kabelek i ruszyło 🙂 Nie wnikałem już, co tam poszło nie tak, bo na oglądanie TV nie pozwala mi sumienie, ale kabelek rozwiązał sprawę. Start TV działa mi nawet wifi z Vectry, więc Orange naprawdę  restrykcyjne nie jest 🙂

• 24
  • 24
  • 1

Pisałem już ze LAN podłączenie po kablu, ja do telewizorów nie używam WIFI.

Poziom 33, Ekspert Galaktyczny
  • 4518
  • 22688
  • 105

@pietrek111  Wybacz, wątek ten to niezły tasiemiec. Nie jestem w stanie wyłapać każdego szczegółu.

Apka Orange TV jest  autoryzowana tylko i wyłącznie za pomocą IP. Może jest jakiś błąd i jeżeli TV sam w sobie nie wspiera IPv6 to apka Orange TV  wykrywa publiczne IP jako IPv4.  A że IPv4 jest za CGNATem, jeżeli mamy IPv6 na WAN to mamy rozbieżność danych. W związku z powyższym  sugeruję przejść na Ip4 na routerze i sprawdzić, czy działa. 

• 24
  • 24
  • 1

Mam sztywno IPv4, to nie to 🙂