- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problem z aplikacją Orange TV na Samsungu i komunikat "błąd odtwarzania, spróbuj później"
Tak, jest to włączone na telefonie do tej lokalizacji, a telewizor Samsung nie działa nadal.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Aplikacja Orange TV jest już dostępna na telewizorach Samsung
Nie mieszaj do tego aplikacji na telefony (TV GO), ona rządzi się zupełnie innymi prawami i jej działanie lub nie nie ma żadnej wartości diagnostycznej w kontekście aplikacji na telewizory. To dwa zupełnie różne światy od strony umowy. Technicznie też są dość odrębne, ale to jest akurat bez znaczenia. Pokaż zrzut ekranu z apki MO pokazujący że faktycznie masz dostęp do Start TV, bo jakoś ci nie wierzę na słowo.😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Telewizja jest aktywna, gdyby nie była to aplikacja od Samsung by się nie logowała ! Jak pisałem loguje się poprawnie i automatycznie oraz rozpoznaje nawet pakiety bo jak przechodzisz na wyższe kanały z Extra to jest napis że nie ma tego w twoim pakiecie i można sobie zamówić. Jestem monterem anten, elektronikiem i informatykiem ale masz screenshot jak chcesz koniecznie 🙂
Czekam na nową wersję na telewizory Samsung, kwestia raczej tylko czasu aż to poprawią, w szoku jestem trochę ze taka amatorka mogła wyjść z Orange..
Produkty na Francje dopracowane bardziej, a na Polskę jakiś odpad 😞 Tam już dawno działa, u nas dopiero startuje i raczkuje na Samsungi 😞 Na telewizorach Samsung w moim domu we Francji oglądam od kilku lat i nigdy problemów nie było, teraz aplikacja na Samsungi w Polsce się pojawiła i od razu problemy 🙂
Może niech Orange przywiezie więcej informatyków z Francji do Polski, jak mają w Polsce słabych 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Na twoim miejscu na pewno grillowałbym BOK na czacie do skutku. Jakoś ten błąd mi nie wygląda na sprzętowo-swoisty, a innym apka na Samsungach działa.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@j131, Innym działa co to dla ciebie oznacza 🙂 Jestem monterem anten, informatykiem i elektronikiem, napisałem jasno i reklamowałem jasno w Orange, że w kilku lokalizacjach nie działa na różnych modelach Samsunga, wkleiłem dwa w tym temacie, to nie były wszystkie moje lokalizacje, ale także innych osób. To forum to nie są wszyscy użytkownicy oraz cały worek INNYCH 🙂
Grillować lubię na mojej działce, ale ostatnio bardziej ogniska, nie mam czasu dzownić do nich godzinami..
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@pietrek111 Te telewizory to jak masz podłączone pod sieć? LAN czy WLAN? Jeżeli WLAN przejdź na kabelek i sprawdź. Dla przykładu wczoraj włączyłem sobie Magente TV na lapku i za każdym razem błąd sieci. Wszytko inne działało, na wifi link na 1200Mbps a Magenta twierdzi, że nie ma internetu. Podłączyłem kabelek i ruszyło 🙂 Nie wnikałem już, co tam poszło nie tak, bo na oglądanie TV nie pozwala mi sumienie, ale kabelek rozwiązał sprawę. Start TV działa mi nawet wifi z Vectry, więc Orange naprawdę restrykcyjne nie jest 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problem z aplikacją Orange TV na Samsungu i komunikat "błąd odtwarzania, spróbuj później"
Pisałem już ze LAN podłączenie po kablu, ja do telewizorów nie używam WIFI.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@pietrek111 Wybacz, wątek ten to niezły tasiemiec. Nie jestem w stanie wyłapać każdego szczegółu.
Apka Orange TV jest autoryzowana tylko i wyłącznie za pomocą IP. Może jest jakiś błąd i jeżeli TV sam w sobie nie wspiera IPv6 to apka Orange TV wykrywa publiczne IP jako IPv4. A że IPv4 jest za CGNATem, jeżeli mamy IPv6 na WAN to mamy rozbieżność danych. W związku z powyższym sugeruję przejść na Ip4 na routerze i sprawdzić, czy działa.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Mam sztywno IPv4, to nie to 🙂