- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problem z aplikacją Orange TV na Samsungu i komunikat "błąd odtwarzania, spróbuj później"
@pietrek111napisał(-a)
...
Multiroom działa tak, że jak oglądasz na dwóch dekoderach lub dwóch telewizorach w tym samym czasie to wtedy musisz go wykupić, nie wprowadzaj ludzi w błąd. Oglądanie na jednym telewizorze jest możliwe bez multiroom.
...🙂
IMHO nikogo w błąd nie wprowadzam, i owszem na jednym urządzeniu można na pewno oglądać za darmo, bez multiroom. Ale zawsze na tym samym urządzeniu, IMHO. Jak włączysz inne, nawet jak to pierwsze jest wyłączone, to nie powinno działać. Oczywiście że to wolny kraj i oczywiście że masz prawo do swojego zdania a ja oczywiście mogę się mylić. Nie tylko ci tego prawa nie zabieram, ale wręcz przeciwnie, bardzo je sobie cenię - dlatego zachęcam cię do podawania tak wielu szczegółów jak to tylko możliwe. Jestem nawet pewien że zwłaszcza teraz, bezpośrednio po premierze, takie głosy są śledzone bardziej uważniej niż zwykle i na pewno mogą przyczynić się do szybszej naprawy błędów. Ale to tylko pod warunkiem że będą wystarczająco konkretne. Tak więc opis znalezionych baboli jest ze wszech miar mile widziany, im precyzyjniejszy tym lepiej.
Apki Orange IPTV (wszystkie z wyjątkiem tej na dekoderze Multi 4k) działają w protokole unicast, więc to czy "multicast działa" czy nie działa nie ma znaczenia technicznego. Ale skoro działa, to znaczy że apka (ale tylko ta bez "GO") nie powinna zadziałać bez wykupienia multiroom - bo już jedno urządzenie jest w systemie do usługi przypisane. Jeśli możesz pozytywnie potwierdzić że bez multiroom możesz oglądać na zmianę w apce na Android TV i w dekoderze Multi 4k, to potwierdź - wtedy zmienię zdanie. Jeśli dodatkowo w tej samej konfiguracji nie możesz oglądać na obu tych urządzeniach jednocześnie - to zwrócę honor, i brak możliwości oglądania na Tizen będzie świadectwem jakiegoś błędu (zapewne po stronie bazy danych Orange raczej niż oprogramowania, ale jednak błędem). Tak czy owak im więcej napiszesz tym zasadniczo lepiej dla wszystkich.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Aplikacja Orange TV jest już dostępna na telewizorach Samsung
Ten komunikat nie ma nic wspólnego z multiroom, podstawowa rzecz, przy przekroczeniu liczby urządzeń jest komunikat o możliwości zakupienia multiroom, a nie "błąd odtwarzania, spróbuj później"...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@pietrek111napisał(-a)Ten komunikat nie ma nic wspólnego z multiroom, podstawowa rzecz, przy przekroczeniu liczby urządzeń jest komunikat o możliwości zakupienia multiroom, a nie "błąd odtwarzania, spróbuj później"...
Bardzo możliwe. Możliwe też, że błąd polega na wyświetlaniu niewłaściwego komunikatu, a problem jednak ma coś wspólnego z multiroom. Gdybym był na miejscu autorów tego oprogramowania to na pewno zainteresowałbym się zreplikowaniem tego błędu. Co jest znacznie łatwiejsze jeśli opisze się krok po kroku jak go uzyskać. I pokazanie jakiejś pozytywnej kontroli. A tak w ogóle to obrazki przemawiają tu mocniej niż słowa.
Czemu tak mało obrazków z Tizena publikujecie koledzy?😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@j131 ma rację
Jeśli masz dekoder to nie zadziała na apce - trzeba zgłosić do Orange, że chcemy apkę, wtedy dekoder do zwrotu w terminie 14 dni. (zdejmowana jest opłata za dzierżawę dekodera)Odbywa się to na zasadzie wymiany. Jeśli chcemy mieć dekoder to wykupujemy multiroom np z apką - wtedy nie płacimy za dekoder od multiroom.
Apka działa na wszystkich samsungach z Tizen 6.5+, model telewizora nie ma znaczenia żadnego.
Na Tizenie również nie działa usługa VOD.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Słuchajcie na jednej mojej lokalizacji nie mam w ogóle dekodera, wiec jedna sztuka telewizora może dzialac bez multiroom, to jest błąd aplikacji na niektórych modelach Samsungów. Nie wprowadzajcie ludzi w błąd - multiroom kupuje się tylko od drugiego urządzenia innego niż mobilne. Usługę Multiroom w Orange dokupuje się dopiero dla drugiego (i każdego kolejnego) telewizora lub aplikacji na telewizor. Na jednym telewizorze działa bez multiroom.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Na tej drugiej lokalizacji oglądałem na google tv (telewizor) ostatnio 4 miesiące temu, nic tam nie było parowane nowego, teraz jest tam telewizor Samsung. Tak pakiet podstawowy Start jak pisałem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie wiem co to MO, aplikacja mobilna jak wczoraj podpiąłem telefon to wersja GO działa, telewizja w wersji Orange GO działa na telefonie i tej lokalizacji, a telewizor Samsung nadal nie działa.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś