- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problem z aplikacją Orange TV na Samsungu i komunikat "błąd odtwarzania, spróbuj później"
@atlas_cudow, Telewizja nie umiera i nie umrze !
Sam dostęp do płatnych pakietów kanałów w Polsce to blisko 11 mln abonamentów (w tym także gospodarstw, a jedno gospodarstwo to średnio 2,5 człowieka) co daje nam średnią liczbę ponad połowę ludności Polski, którzy w tym roku mają dostęp do płatnej telewizji , a to sporo !
Większość Polaków wybiera ofertę płatną i ma do niej dostęp.
Pozostała połowa Polaków wybiera ofertę bezpłatną m.in. bezpłatną naziemną cyfrową lub satelitę z kanałami bezpłatnymi , itp.
Zmienia się tylko jedna rzecz, kiedyś większość kanałów dystrybuowana była przez satelity, a teraz jak większość Polaków ma już światłowody to leci przez internet, wszystko przenosi się do internetu, ale kanały telewizyjne są bardzo popularne bo cały czas ich przybywa i powstają nowe !
Nadawanie w telewizji naziemnej czy przez satelity jest drogie (wynajęcie transponderów), ale nadawanie OTT, IPTV przez internet jest tańsze, cały czas nowe kanały powstają i telewizja mocno się rozwija !
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problem z aplikacją Orange TV na Samsungu i komunikat "błąd odtwarzania, spróbuj później"
Oj to była moja subiektywna opinia, a nie fakt. Sam raz na jakiś czas doładuje kartę TNK, kiedy wiem że przyjadą jakieś dzieciaki i będą chciały obejrzeć bajki. A na co dzień ani ja, ani nikt z moich znajomych nie oglądamy telewizji, z wyjątkiem wydarzeń sportowych. Sam nawet podłączyłem sobie z ciekawości Start+ a potem Magente. Tylko to wygląda na zasadzie "o! Działa!" I potem już nie włączam tych aplikacji 🙂 Poza tym dla mnie jest niewygodne używanie aplikacji, dlatego mam CI z kartą TNK.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@pietrek111napisał(-a)...
Nadawanie w telewizji naziemnej czy przez satelity jest drogie (wynajęcie transponderów), ale nadawanie OTT, IPTV przez internet jest tańsze
...
Na czym opierasz te szacunki? Możesz podać jakieś źródła/liczby czy to tylko twoja intuicja? Nawet jeśli to tylko Twoja opinia rad bym poznać jakieś konkrety.
Generalnie robienie czegokolwiek w tej skali jest drogie, a ferowanie opinii wziętych "z powietrza" jest tanie. Poza tym co innego OTT, co innego IPTV a naziemna to jednak nie to samo co satelitarna. Struktura i podział kosztów są zupełnie inne. Ale niekoniecznie "nadawanie" (zdefiniuj "nadawanie").
- « Poprzedni
- Następny »