- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange TV na Xiaomi TV Stick 4k
Odświeżając i jednocześnie chyba już zamykając temat, dziękuję wszystkim za zainteresowanie i pomoc.
Aktualizacja działa. Musiałem ją u siebie "popchnąć" ręcznie w sklepie play ale teraz działa jak powinna.
Reklamacja Orange również została rozpatrzona pozytywnie. Mam póki co okres rabatowy, więc u mnie to zawrotne i śmieszne 35zł za 3 tygodnie użerania się o swoje, ale jeśli ktoś ma potrzebę to warto zgłosić. Sama reklamacja przebiegła dość szybko (3dni) i bezkontaktowo.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jacek edytuj opinię pod apką w sklepie Play, że działa🤔. Dobre i to z tym rabatem. Z tego wynika że nie olewają klienta.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@janio1 zedytuje w tempie pracy helpdesku Orange, czyli może za jakieś 3 tygodnie;p
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@jacgre85 a ty myślisz, serio, że taka naprawa to 5 minut?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Glut Oczywiście, że nie. Gdzie tak napisałem?
2,5 tygodnia prawie codziennie udowadniałem im, że nie jestem totalną łamagą zanim w ogóle zachciało im się zastanowić, że problem jednak faktycznie istnieje i zająć się błędem jak należy. I to nie były krótkie zgłoszenia tylko czasami wielominutowe przepychanki przez masę konsultantów, którym ewidentnie brakowało chęci i nie tylko.
To co mam kogoś teraz całować po rękach i bić pokłony za to że dzięki mojej upartości mogę w końcu korzytać z tego za co płacę? Jestem bardzo zniesmaczony obsługą tego tematu i jakością wsparcia.
Bez odbioru.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
cześć
czy ktoś mógłby mi udostępnić wersję 1.1.55.8-b ?
dzięki
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ludekxxx Jeśli chcesz mieć na urządzeniu najnowszą wersję to najlepiej sprawdzić w ustawieniach aplikacji czy jest aktualizacja, ewentualnie wyczyszczenie pamięci podręcznej, lub najlepiej odinstalować aplikację i zainstalować od nowa z nowym softem.
Odniosę się do ostatnich opinii pod aplikacją w sklepie Google Play. Opinie takie jak "na nowym TV przez 90% czasu w ogóle się nie uruchamia, a jak już to zamula itp", albo inna opinia "dno", jeszcze jedna "tragiczna aplikacja" i wiele, wiele innych negatywnych opinii nic nie wnoszących. Z mojego podwórka chcę poinformować że od kiedy mam nową umowę używam aplikacji Orange TV na Google TV Streamer i żadnych problemów. Chodzi płynnie czy to po kablu Ethernet, czy po WiFi. Nic z tych rzeczy o których piszą w opiniach. Światłowód mam 1Gb/s. Prędkość na przystawce po kablu około 953 Mb/s, po WiFi w paśmie 5GHz, 464 Mb/s. Nie mam pojęcia co skłania użytkowników do takich negatywnych opinii? Zła konfiguracja? Słaba przepustowość? Co jeszcze?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ludekxxx zaloguj się na komputerze na to samo konto co stick. W sklepie Play wybierz aplikacje i wybierz z listy dostępnych urządzeń sticka.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@janio1napisał(-a)...
Nie mam pojęcia co skłania użytkowników do takich negatywnych opinii? Zła konfiguracja? Słaba przepustowość? Co jeszcze?
IMHO numer jeden to zdecydowanie zła konfiguracja własnej sieci i brak zrozumienia, że to część umowy (której wystawca opinii nawet nie jest stroną) a nie darmowa apka pt. "IP TV dla każdego". Kto by tam czytał opisy.
Przepustowość nic nie ma do rzeczy - do działania tej apki wystarczy z górką 25Mbps, to jest tyle co nic.
Co jeszcze? Naturalna(?) skłonność do hejtu: "Skoro można komuś dokopać, to czemu nie? Zresztą przecież nie działa, to jak najbardziej można a nawet należy dokopać, to nic nie kosztuje a i na frustrację pomaga..."
- « Poprzedni
- Następny »