- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dzień dobry.
Mam od tygodnia pakiet Orange Love obejmujący Neostradę do 80 Mb i TV w technologii kablowej.
Jak na razie nie do końca jestem zadowolony z jakości TV ( czasami pikselizuje lub zatrzymuje się).
Posiadam sprawną instalację SAT, a decoder TV Orange ma możliwość obsługi sygnału z satelity.
Czy istnieje możliwość połączenia usługi Neostrada 80Mb i telewizji w technologii satelitarnej ( i w ten sposób uwolnienia części szybkości przesyłu internetu ) ?
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Gdybyś nie miał lojalki i konkretnej promocji, to można by coś kombinować z migracją. Na dziś wszystkie najnowsze promocje do VDSL mają tylko wariant tv kablowej.
Edit:
Wyjątkiem może być sytuacja braku możliwości technicznej jak opisał to sam autor tutaj.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange Love - telewizja satelitarna / Neostrada 80Mb
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przejście z neo miedź na neo z sat wiąże się ze zmianą umowy i sprzętu. Tak jak napisał@Misiek62, najbardziej szczegółowe informacje uzyskasz w BOK. W Twoim przypadku najprawdopodobniej będzie trzeba zrezygnować z dotychczasowej umowy, przejście na technologię SAT, jednak w pierwszej kolejności złożył bym reklamację co do jakości usług. Sam posiadam neo 80mbs, do tego multiroom i takich problemów nie zauważyłem. Widocznie u mnie jest inna specyfika łącza.
Pozdrawiam
Maciej
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Greg2Chyba nie do końca jest możliwość przejście z wersji kablowej na SAT tez tak chciałem ale system nie pozwalał na technologie VDSL gdybym ADSL nie było by problem ale może coś się zmieniło od 2013 roku.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Greg2 napisał(-a):Dzień dobry.
Mam od tygodnia pakiet Orange Love obejmujący Neostradę do 80 Mb i TV w technologii kablowej.
Jak na razie nie do końca jestem zadowolony z jakości TV ( czasami pikselizuje lub zatrzymuje się).
Posiadam sprawną instalację SAT, a decoder TV Orange ma możliwość obsługi sygnału z satelity.
Czy istnieje możliwość połączenia usługi Neostrada 80Mb i telewizji w technologii satelitarnej ( i w ten sposób uwolnienia części szybkości przesyłu internetu ) ?
Z góry dziękuję za odpowiedź.
@Greg2, myślę, że tutaj masz wszystkie wyjaśnienia:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Myślę, że nie wystarczy sama zmiana połączenia dekodera, jest on sparowany z routerem i działa tylko w ten sposób (tzn. nie obsługuje sygnału z satelity, tylko jak w moim przypadku z Wi-fi).
W BOK uzyskałem odpowiedź, że konieczna jest zmiana umowy i przejście na Neostradę 20 Mb, a tego bym nie chciał.
Pytanie zadałem dlatego, iż podczas rozmowy z pracownikami w salonie, podpowiedzieli mi jak "oszukać system ", tzn. zainstalować Neo 20 Mb i satelitę, a potem zgłosić podwyższenie prędkości internetu ze względu na dostępną większą prędkość przesyłu.
Jednakże, u mnie to nie tak się nie dało, ponieważ miałem uszkodzony kabel, a jak wiadomo przy pakiecie z satelitą montujemy wszystko sami.
Zaś w przypadku Neo 80/technologia kablowa, przybył instalator i naprawił usterkę ( o dziwo uszkodzony był przewód wewnątrz budynku).
Reasumując, zastanawiam się czy takie zestawienie jest możliwe - może ktoś tak ma.
Sam przesył sygnału TV HD zabiera podobno około 8 Mb, co przy dostępnych wieczorami poprzez Wi-fi faktycznych 20 Mb i 2 nastoletnich potomkach, z grami online, powoduje , że bywa krucho z przepustowością.
Z wyjaśnień uzyskanych w BOK zrozumiałem, że są to gotowe pakiety i nie ma możliwości kombinacji.
Pozostanie chyba pozostać z tym co jest i tylko talerz na kominie będzie rdzewiał bezproduktywnie.
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi i zainteresowanie sprawą.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Greg2W technologii SAT nic ci nie zabiera z łącza przy wersji kablowej tak 4Mb dla SD i 8Mb dla HD i dla SAT możesz mieć aż i tylko 2Mb to wystarcza.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tak oczywiście w technologii satelitarnej nic nie odbiera z przesyłu i tak chciałbym mieć.
Ale teraz w Orange Love mam Neo 80/ ( realnie 20 Mb) i Tv Kablowa.
Tak więc na internet zostaje 12 Mb ( 20 Mb - 8 na Tv HD) podzielone na 2, czasami 3 odbiorców
( ew telefon ) - co szału nie daje.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Greg2Jak pytałem się dziś na pomocy technicznej jest możliwość pod VDSL mieć TV SAT ale nie wiem czy w trakcie trwania umowy jest możliwość przejścia.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jak wcześniej wspominałem, uzyskałem odpowiedź: zmiana umowy i powrót do ADSL, co z oczywistych względów mi nie odpowiada.
- « Poprzedni
- Następny »