- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam. Kupilem IPTV od Orange. Okazalo sie ze muszialem tez dokupic zewnetrzny dysk zeby nagrywac programy. Udalo mi sie to polaczyc i zwykle dziala dobrze. Ostatnio probowalem obejzec film nagrany kilka dni temu i nie moge. Po wcisnieciu ogladaj otwiera sie tylko czarny ekran. Wszystko inne dziala dobrze, nawet sprawdzilem serwisowy kanal i cala diagnostyka jest dobrze a tego jednego nagrania nie moge obejrzec. Ktos ma jakis pomysl?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Demostenes: próbowałeś na chwilę wyłaczyć dekoder wyłącznikiem z tyłu obudowy i włączyć go spowrotem? To zapewne miał na myśli @tolek pisząc o "zrestartowaniu"... To proste działanie zaskakująco często "pomaga" na doraźne problemy. Nie świadczy to najlepiej o jakości sprzętu ale na to nic nie poradzisz - jeśli problem jest efemeryczny to nie bedzie podstawy do ewentualnej wymiany. A nawet gdyby, to po wymianie może być gorzej. Daj znać czy pomogło.
PS. Chodzi o ten wyłącznik zaznaczony czerwoną strzałką.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie mogę zobaczyć nagrania, jest czarny ekran przy próbie odtworzenia
@Demostenes zacznij od sprawdzenia zajętości dysku. Jeśli nagranie było wykonane przy całym zajętym oo prostu się nie nagrali w całości. Uszkodzonego pliku nie odtworzysz. Jeśli jednak dysk nie jest pełny, to znaczy, że samo nagranie zostało zapisanego nieprawidłowo i nic z tym nie zrobisz, bo nie ma możliwości odtworzenia tego w inny sposób (na kompie czy na innym dekoderze).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zrób restart dekodera (nie reset), najprostszy pierwszy krok ale nie wspomniałeś o nim.
Inne nagrania na tym dysku odtwarzają się bez problemu? Z tego samego kanału TV możesz odtworzyć inne nagranie?
Zapoznaj się z podobnym wątkiem tutaj.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Demostenesnapisał(-a)tego jednego nagrania nie moge obejrzec. Ktos ma jakis pomysl?
Na pewno będzie powtórka, jeszcze nie raz obejrzysz. Odpuść sobie walkę z tym badziewiem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Demostenes podejrzewam, że transmisja mogła zostać zablokowana do nagrania że względu na prawa licencyjne. Nie koniecznie to musi wynikać z winy Orange. Tam mógł zrobić nadawca kanału, na którym był transmitowany film
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Mam to samo.
Objaw jest taki, że jak dekoder działa kilka dni non-stop, to przy nagrywaniu programów TV losowo nagrywa źle, czyli przy próbie odtworzenia jest czarny ekran + błąd odtwarzania.
Jedynym czasowym rozwiązaniem jest rzeczywiście twardy restart dekodera.
Dekoder mam już ponad 3 lata, więc jest opcja, że po prostu się "zestarzał" - mam zamiar go wymienić na nowy + dysk, może podziała z tydzień bez tego problemu...
Teraz po prostu wyłączam na noc dekoder i już.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@leszek109 ja bym się nie zastanawiał wymienił bym go jak najszybciej. Po co się męczyć skoro po resecie zachowuje się tak samo?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@agat13 Po resecie działa ok przez 1-3 dni, potem wymagany kolejny reset, więc ujdzie 🙂
Wymienię go, jak opróżnię dysk z nagranych programów - przy wymianie muszę go także oddać, bo jest ponoć sparowany z dekoderem (słowa konsultanta).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@leszek109 tu pozwolę się nie zgodzić z konsultantem. Jeśli masz dekoder UHD 88 i dysk wkładamy do kieszeni, to dysk możesz zostawić, a wymienić sam dekoder. Dysk jest elementem kompletu, ale z tego co pamiętam to musiałeś go kupić. Sam dysk nie podlega zwrotowi! Mozesz zawsze zapytać, czy jak konsultant dostanie od Ciebie dysk, to wymieni go na nowy z opisem w protokóle przekazania sprzętu? Inaczej się nie zgadzaj. Sztuka za sztukę...
Jeśli masz zewnętrzny, tym bardziej...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@agat13Dzięki za wskazówkę 🙂 mam dekoder ICU 100 + zewnętrzny Samsung.
Dysk ma też już swoje lata jak dekoder, więc wypadałoby go wymienić (korzystam namiętnie z nagranych programów, więc głowica też już swoje przepracowała).
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »