- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Lista Kanałów Orange IPTV
Pakiety Orange Love Standard i Extra z numerami kanałów EPG w dekoderach. ( 07-2019 )
Przeglądając Forum natrafiłem na uwagi związane z aktualnymi listami kanałów, więc zapytałem się w tym temacie w swoim Salonie w Lublinie czy to jest nadal problemem. W ramach odpowiedzi dostałem dwie zadrukowane strony formatu A 4 z zestawieniem kanałów dla dwóch popularnych pakietów:
Pakiet Orange Love Standard ilość kanałów 104/55 HD - w załączeniu
Pakiet Orange Love EXTRA ilość kanałów 169/101 HD w załączeniu
- co najważniejsze oba zestawienia zawierają faktyczne numery kanału EPG w naszych dekoderach więc poprawne samodzielne ustawienie wykupionych pakietów w ramach kanałów ulubionych nie powinno stanowić problemu, poza stratą naszego czasu.
Proponuję w Swoich Salonach Orange dokładnie zapytać o to samo np. w celu uzyskania autoryzacji moich załączonych screenów ( dokumenty jakie otrzymałem nie posiadają adresu Internetowego ani dokładniejszej identyfikacji poza datą: ważne na dzień 24-07-2019).
Domniema że uzyskanie takiego zestawienia kanałów z wykupionego pakietu i koniecznie z numerami kanałów EPG nie powinno stanowić problemu dla pracowników z dostępem do takiej bazy danych. Może komuś uda się uzyskać adres Internetowy do aktualnego Internetowego zestawienia z Orange- jeżeli nie wymaga specjalnego logowania. Jeżeli tak jest, to URL do takich aktualnych zestawiań z Orange ( autoryzowanych ) powinien pojawi się też w naszych zakładkach w Mój Orange !
Proszę pytać się koniecznie o zestawienia z numerami kanałów EPG w dekoderach.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pomijając słaba jakość rozpiski
......są tam błędy. FashionTV na liście widnieje jako HD, w rzeczywistości jest SD
I Crime&Investigation odwrotnie, jest w HD, w rozpisce jako SD.
ale to takie szczególiki 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pierwszy post zaktualizowany. Ze zmian:
- dodajemy nowe kanały do pakietu Optymalnego: Gametoon HD (kanał 132), Nuta.TV HD (kanał 689), Top Kids JR HD (kanał 564), TVR HD (kanał 355), NTL Radomsko HD (kanał 58),
- dodajemy nowe kanały do pakietu Komfortowego: Top Kids HD (kanał 570), Adventure HD (kanał 470),
- przenosimy z pakietu Komfortowego do Optymalnego oraz zmieniamy jakość z SD do HD kanału Discovery Life (pozycja 451),
- zmieniamy jakość kanału POWER TV (pozycja 682) z SD do HD.
Oprócz powyższych zmian, wprowadzamy również drobne zmiany w numeracji kanałów: kanał BBC First HD będzie dostępny pod numerem 232, Comedy Central HD znajdzie się na pozycji 227, a Paramount Channel HD będzie dostępny na kanale 229.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Kanał CBS Action decyzją nadawcy został usunięty z listy, gdyż zakończył nadawanie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zdaje mi się, ze EuroNews nie był w HD, a obecnie jest, nastąpiła podmiana.
Przy okazji, DW pokazuje się na pasku epg HD, ale obraz, czcionka na obrazie kanału wyraźnie się rozmazuje i nie jest to high definition.
czy wie ktoś może kiedy FashionTV zostanie podmienione do HD. Kanał nadaje już nawet w 4K.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dodany kanał Biznes 24 HD na pozycji 30. Superstacja HD przesunięta na 336.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Na kanale 277 zmiana z Canal+ na Canal+ Premium.
Na kanale 253 zamiast Polsat Romans zmiana na Polsat Seriale.
21 maja dodany kanał Oferta specjalna pod numerem 60.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
MTV Dance (ten kanał mamy tylko na IPTV) w dniu 1 czerwca zmieni nazwę na Club MTV. Kanał na pozycji 671.