Orange TV GO - paczka Polsatów tylko w sieci Orange

Poziom 11, Tropiciel Przestworzy
  • 5
  • 23
  • 0

Wczoraj zauważyłem, że w aplikacji Orange TV GO kanały tematyczne Polsatu stały się niedostępne poza siecią Orange, tak jak kanały tematyczne TVP i C+ Sport 5. Wcześniej nie było z tym żadnego problemu (np. Polsaty Sport działały przez wiele lat). Czy to jest sytuacja tymczasowa czy zmiana na stałe? Jest to spore ograniczenie usługi…

IMG_1084.png

17 ODPOW. 17

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 16342
  • 68440
  • 882

@szycha z tego co słyszałem, to ograniczenie na stałe związane z dostawcą treści, czyli wymienionym Polsatem. W aplikacji poza zasięgiem usługi Orange nie będą one dostępne (i nie tylko te)

Poziom 39, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 10115
  • 42620
  • 350

Zgodnie z najnowszą oficjalną na 1 września listą, nic takiego nie powinno było się wydarzyć.
https://www.orange.pl/medias/omni/lp/b2c/tv/tv_mobilna/Lista-kana%C5%82%C3%B3w-TV-w-technologii-IPTV...

Korzystam z tego tak sporadycznie, że zwykle nie mam czego raportować, ale akurat w pierwszych dniach września specyficznie oglądałem coś w Go na jednym z tych kanałów Polsatu (IIRC mecz siatkówki, ten dziwny 4:0) i działało. Więc jeśli faktycznie coś zmienili to z nagła i bez żadnego zdania racji.

• 16342
  • 68440
  • 882

@j131  nagła tak, ale tylko na urządzeniach podłączonych poza siecią Orange 

Poziom 39, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 10115
  • 42620
  • 350

@agat13napisał(-a)

@j131  nagła tak, ale tylko na urządzeniach podłączonych poza siecią Orange 

Nie rozumiem. Mecz oglądałem będąc z Szwecji - gdyby byli już wtedy wprowadzili to ograniczenie to bym nie obejrzał (na tym kanale przynajmniej). Go we własnej sieci jest mi potrzebne jak kwiatek do kożucha. Ma sens tylko "na urządzeniach poza siecią Orange". Wobec tego Twoje "tylko" brzmi wręcz ironicznie. Samolot co prawda tylko nie lata, ale poza tym jest zupełnie sprawny.

• 16342
  • 68440
  • 882

@j131  taki rok...dostawca zażyczył sobie prawdopodobnie wyłączenia możliwości oglądania na apce na urządzeniu mobilnym  podłączonym  poza usługami stacjonarnymi czy mobilnymi Orange i tyle...możemy się z tym zgodzić, lub nie, ale fakt zostaje faktem i raczej nic z tym nie zrobimy 

Poziom 33, Ekspert Galaktyczny
  • 4552
  • 22938
  • 106

Czy może chodzi o ten zapis, czy ogólnie o sieć mobilną Orange ?

atlas_cudow_0-1789644090085.png

• 16342
  • 68440
  • 882

@atlas_cudow Poniekąd, jednak "domowa sieć wifi" nie została do końca jasno sprecyzowana. Bardziej bym obstawał przy powodach wymienionych w drugim zdaniu przy założeniu, że nie korzystamy z dostępu Orange

Poziom 33, Ekspert Galaktyczny
  • 4552
  • 22938
  • 106

@agat13 Tak , też o tym myślałem, ale nie znalazłem takiego zapisu w warunkach świadczenia usług. Pełnego regulaminu nie czytałem, ale jeżeli nie ma tam takiego zapisu to ja bym się domagał przywrócenia kanałów lub chociaż aktualizacji regulaminu usługi.

• 16342
  • 68440
  • 882

@atlas_cudow ja jestem tylko obserwatorem zjawisk zwanych TV Orange i zmian w nich zachodzących...Nie mogę się jednak czasem oprzeć wrażeniu, że "teren jest grząski" i sam operator musi się poddać decyzjom dostawców treści. Zresztą nie tylko w tym zakresie usług