- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Aplikacja Orange TV nadal nie jest widoczna na moim Xiaomi Box
@Rogacz8891 Może być jeszcze tak że masz umowę na Orange Love ale jakąś z Extra TV co nie jest równoznaczne z umową Światłowód + Extra TV. Trudno mi coś napisać bez lepszej wiedzy. Mogę tylko dodać od siebie że jak ja bym teraz chciał przedłużyć umowę to mam takie propozycje jak na załączonej fotce, a to nie jest to samo co Światłowód i Extra TV. Musisz dokładnie sprawdzić jaką masz umowę. Wiem że ludziska odbierają przez apk Orange TV ponieważ coraz więcej jest potwierdzeń pod aplikacją. Ciekawi mnie ten temat ponieważ kończy mi się umowa i nie chciałbym być wpuszczony w maliny tylko przedłużyć na nowych warunkach z światłowód+ Extra TV. Sprawdź na smartfonie w mój Orange jak pisze j131 i będziesz wiedział czy masz.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Oczywiście że jest Love mini + Extra TV - Love Mini to stara nazwa.
Obecnie nazywa się to internet z numerem komórkowym i extra TV.
Więc mozna to nazwać Love minie z Extra TV.
Nawet oficjalne dokumenty to umowa o świadzczenie pakietu Love i osobna umowa na Extra TV. Wiec wszystko poprawnie ma zawarte pytający.
Sprawdź czy urządzenie jest certyfikowane:
Otwórz Sklep Google Play
Wybierz Ustawienia
Wybierz Informacje
Sprawdź Certyfikat Play Protect
Jeżeli urządzenie jest certyfikowane zobaczysz komunikat "Urządzenie jest certyfikowane"
Nalezy też sprawdzic poziom zabezpieczeń urządzenia:
Poziom zabezpieczeń DRM Widevine można sprawdzić za pomocą aplikacji DRM Info dostępnej w sklepie Google Play.
Otwórz aplikację DRM Info
Przejdź do sekcji Google Widevine Modular DRM i rozwiń ją za pomocą przycisku OK na pilocie
Sprawdź w Security Level jaki poziom zabepzieczeń posiada urządzenie - wymagany poziom L1
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Te wszystkie zawiłości trudne są do zrozumienia. Tu jednak chodzi o to żeby kolega mógł korzystać z aplikacji Orange TV, a z tego wynika że nie może. Teraz jest pytanie. Czy ma dobrą umowę? Czy podpisał coś co nawet konsultanci nie potrafili ogarnąć. Z praktyki widać że w punktach i na infolinii nie za bardzo się orientują jak poinformować klienta.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tutaj chodzi o kasę. O nic więcej.
Rozmawiałem dziś z konsultantem i złożyłem reklamację.
Zgodnie z jego słowami
Usluga Love pomimo pełnego pakietu zawiera dekoder Orange, jak chce na 2 tv oglądać to mogę wziąć drugi dekoder i tyle.
Usługa Smart TV zawiera te same kanały co Love, ale działa na kilku urządzeniach, opcja działania na tych urządzeniach kosztuje tyle samo co Multiroom.
Wniosek jest jeden i mocno negatywny dla Orange na ten moment.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Rogacz8891 jeśli masz wydany i zarejestrowany jeden dekoder, to na sticku nie otworzysz drugiej transmisja. Warto też sprawdzić wersję Androida na przystawce. Musi być min 10.
Do dwóch odbiorników ( niezależnie czy stacjonarnych czy na sprzęcie. Androidem) musisz wziąć Multiroom
Tvgo jest tylko na urządzenia mobilne, którym sticku nie jest
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie piszesz wszystkiego co masz. Dlatego podsumujmy
1. Masz pakiet internet z komórką i Extra TV oraz 1 dekoder ?
2. Chcesz oglądać tv dodatkowo na aplikacji ?
Jeśli tak, musisz wykupić usługę multiroom za 15 zł mc.
Jednak piszesz, że aplikacji Orange TV (nie Orange TVGO) nie widzi twój Xiamoi BOX.
Więc tu jest problem z twoim xiaomi box bo aplikację powinieneś móc pobrać i zainstalować, jedynie bez wykupionego multiroom nie mógłbyś się zalogować.
Albo zła wersja androida albo coś innego.
Albo coś certyfikacją urządzenia albo poziom zabezpieczeń .
Resetowałeś do fabryki Xiaomi ?
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »