Aplikacja Orange TV nadal nie jest widoczna na moim Xiaomi Box

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 181
  • 642
  • 2

@Rogacz8891 Może być jeszcze tak że masz umowę na Orange Love ale jakąś z Extra TV  co nie jest równoznaczne z umową Światłowód + Extra TV. Trudno mi coś napisać bez lepszej wiedzy. Mogę tylko dodać od siebie że jak ja bym teraz chciał przedłużyć umowę to mam takie propozycje jak na załączonej fotce, a to nie jest to samo co Światłowód i Extra TV. Musisz dokładnie sprawdzić jaką masz umowę. Wiem że ludziska odbierają przez apk Orange TV ponieważ coraz więcej jest potwierdzeń pod aplikacją. Ciekawi mnie ten temat ponieważ kończy mi się umowa i nie chciałbym być wpuszczony w maliny tylko przedłużyć na nowych warunkach z światłowód+ Extra TV. Sprawdź na smartfonie w mój Orange jak pisze j131 i będziesz wiedział czy masz.

IMG20260121095152.jpg

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 2354
  • 7131
  • 228

Oczywiście że jest Love mini + Extra TV - Love Mini to stara nazwa.
Obecnie nazywa się to internet z numerem komórkowym i extra TV.
Więc mozna to nazwać Love minie z Extra TV.

Nawet oficjalne dokumenty to umowa o świadzczenie pakietu Love i osobna umowa na Extra TV. Wiec wszystko poprawnie ma zawarte pytający.

Arti_Kn_Pl_0-1768991771968.png

Sprawdź czy urządzenie jest certyfikowane:

Otwórz Sklep Google Play

Wybierz Ustawienia

Wybierz Informacje

Sprawdź Certyfikat Play Protect

Jeżeli urządzenie jest certyfikowane zobaczysz komunikat "Urządzenie jest certyfikowane"

Nalezy też sprawdzic poziom zabezpieczeń urządzenia:

Poziom zabezpieczeń DRM Widevine można sprawdzić za pomocą aplikacji DRM Info dostępnej w sklepie Google Play.

Otwórz aplikację DRM Info

Przejdź do sekcji Google Widevine  Modular DRM i rozwiń ją za pomocą przycisku OK na pilocie

Sprawdź w Security Level jaki poziom zabepzieczeń posiada urządzenie - wymagany poziom L1

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8998
  • 36601
  • 302

@Arti_Kn_Pl: a wiesz może jaki jest cel wprowadzania tego bałaganu w nazewnictwie? Efekt jest taki że można zawrzeć (w tym samym czasie) umowę która będzie się nazywać prawie tak samo, a obejmować istotnie różne usługi. To jest mylące dla wszystkich: począwszy od klienta a na "konsultantach" skończywszy. Jest bardzo mało ludzi którzy się w tym orientują tak jak Ty...

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 181
  • 642
  • 2

Te wszystkie zawiłości trudne są do zrozumienia. Tu jednak chodzi o to żeby kolega mógł korzystać z aplikacji Orange TV, a z tego wynika że nie może. Teraz jest pytanie. Czy ma dobrą umowę? Czy podpisał coś co nawet konsultanci nie potrafili ogarnąć. Z praktyki widać że w punktach i na infolinii nie za bardzo się orientują jak poinformować klienta.

Poziom 13, Tropiciel Przestworzy
  • 15
  • 53
  • 0

Tutaj chodzi o kasę. O nic więcej.

Rozmawiałem dziś z konsultantem i złożyłem reklamację.
Zgodnie z jego słowami
Usluga Love pomimo pełnego pakietu zawiera dekoder Orange, jak chce na 2 tv oglądać to mogę wziąć drugi dekoder i tyle.
Usługa Smart TV zawiera te same kanały co Love, ale działa na kilku urządzeniach, opcja działania na tych urządzeniach kosztuje tyle samo co Multiroom.

Wniosek jest jeden i mocno negatywny dla Orange na ten moment.

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 15733
  • 64954
  • 831

@Rogacz8891 jeśli masz wydany i zarejestrowany jeden dekoder, to na sticku nie otworzysz drugiej transmisja. Warto też sprawdzić wersję Androida na przystawce. Musi być min 10.

Do dwóch odbiorników ( niezależnie czy stacjonarnych czy na sprzęcie. Androidem) musisz wziąć Multiroom 

Tvgo jest tylko na urządzenia mobilne, którym sticku nie jest 

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 2354
  • 7131
  • 228

@Rogacz8891 

Nie piszesz wszystkiego co masz. Dlatego podsumujmy

1. Masz pakiet internet z komórką i Extra TV oraz 1 dekoder ?

2. Chcesz oglądać tv dodatkowo na aplikacji ?

Jeśli tak, musisz wykupić usługę multiroom za 15 zł mc.

Jednak piszesz, że aplikacji Orange TV (nie Orange TVGO) nie widzi twój Xiamoi BOX.

Więc tu jest problem z twoim xiaomi box bo aplikację powinieneś móc pobrać i zainstalować, jedynie bez wykupionego multiroom nie mógłbyś się zalogować.

Albo zła wersja androida albo coś innego.

Albo coś certyfikacją urządzenia albo poziom zabezpieczeń . 

Resetowałeś do fabryki Xiaomi ?