- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
dlaczego mam simlocka na Sony Xperia?
Witam,
miałam kupiony telefon w orange na abonament, 4 lata temu, 2 lata temu podpisałam umowę bez telefonu.Teraz umowa się skończyła, i przeszłam do innego operatora. Moje pytanie zatem , dlaczego na telefonie mam nadal właczona blokadę, skoro telefon juz dawno jest moją własnością? Dlaczego automatycznie po zakończeniu umowy 2 lata temu ta blokada nie została zdjęta?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Kait To automatycznie nie działa. Musisz sam zgłosić się do operatora.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czegoś nie rozumiem dlaczego na moje własności mam blokadę, przecież orange nie jest już właścicielem??? Czy to jest zgodne z prawem??? I na dodatek mam teraz za to płacić. Wiemy po co były zakładane simlocki, ale skoro już od 2 lat jestem właścicielem, to dlaczego chyba z automatu powinno to być ściągnięte...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dziś już nie ma na nowo zakupionych telefonach blokad typu SiMLock. Niestety Twój jeszcze został objęty blokadą.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dlatego uważam, że jest to chamstwo!!! I jak zwykle zarabianie na nieuczciwych praktykach, zapisanych drobnym druczkiem.... Po skończeniu umowy, to ja staję się właścicielem telefonu! Zapłaciłam za niego!! Nie ukradłam!! A teraz mam prosić się, i płacić!! To tak jakbym kupiła samochód na raty, spłacil go, została właścicielem, a po dwóch latach nie mogła go sprzedać bo bank by mi powiedział że założył sobie blokadę i aby go sprzedać muszę zapłacić!! To jest SKANDAL I OSZUSTWO!!
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czy to oszustwo? Wg mnie nie. Informacje na ten temat są w cenniku. Trzeba było czytać.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Kait Informacja o tym była w dokumentach i na pewno nie była zapisana drobnym drukiem. Musisz czytać co podpisujesz.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nawet.... jeśli.... Było to zapisane, to i tak uważam że jest to NIEUCZCIWA PRAKTYKA!!! Tym bardziej że dziwne jest to że teraz odstąpiono od blokad.... Ciekawe...? bez komentarza
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »