- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Telefonia voip HD brak połączeń przychodzących
Witam wszystkich Mam telefonie HD posiadam router netgear i nie działają mi w ogóle połączenia przychodzące z wychodzącymi jest ok można dzwonić bez problemu .Bardzo proszę o pomoc
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@fabi333Jaką dokładnie masz usługę? Numer dla połączeń wychodzących się zgadza? Jak konfigurowałeś router?Jaki to model?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
neofon.tp telefonia internetowa
router DGND3700v2 netgear
wszystko działa oprócz połączeń przychodzących mam zarestrowanych trzy słuchawki jeden telefon
nówka Gigaset sl450HX
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@fabi333 W telefonie wpisz numer telefonu w formacie 48xxxxxxxx ,
nazwę użytkownika : 48xxxxxxx@neofon.tp.pl i hasło
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
TO jest wszystko dobrze wpisane teleofon śmiga mogę dzwonić tylko przychodzące rozmowy nie działają
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@fabi333 Jeśli to drugi/trzeci aparat to zerknij tu https://www.orange.pl/omnibook/aplikacja-neofon#dla-klienta#brak#dlaczego-nie-dziala-mi-aplikacja-ne... i tam na dole jest napisane: "Jeżeli konfigurujesz kilku klientów to na końcu nazwy użytkownika musisz dodać litery a,b,c. Na przykład dla drugiego urządzenia będzie to 48399500000a@neofon.pl, dla czwartego 48399500000c@neofon.pl
Zerknij też na kodek. Skoro na modemie świeci się dioda VoIP to znaczy, że jest na nim skonfigurowany ten numer. Podłączasz więc kolejne urządzenie ...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
stacja bazowa jest podłączona do routera poprzez kabel ethernet w tym ruterze nie ma wyjscia tel. tak jak w funboxie
skonfigurowane jest dobrze tylko połączenia przychodzące nie działają nie wiem czemu zgłosiłem na na infolini tydzień zero odpowiedzi nie wiem co to może być za przyczyna internet śmiga normalnie
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
operatora mam skonfigurowanego tylko jednego do którego podpięte są trzy słuchawki ale nawet jak miałem zarejestrowaną tylko jedną słuchawkę to tak połączenia przychodzące nie działały w wogóle
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@fabi333Ale ten nr działa na modemie? Jak podłączysz aparat analogowy do portu telefonicznego...w modemie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@fabi333w ramach testów możesz spróbować skonfigurować czy na androidzie będą działały połaczenia przychodzące, dokładny opis konfiguracji jest np. tutaj:
Jeśli na androidzie będzie działało to znaczy że jednak coś jeszcze w konfiguracji twojej bramki VoIP jest nie tak, co konkretnie trudno powiedzieć bo sporo tam opcji...
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »