- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Telefon odnowiony, outlet - warto kupić?
@ketrasaArtur na kilkadziesiąt używanych przeze mnie telefonów kilkanaście pochodziło z drugiej ręki... I to ze zrzutów poleasingowych ( można tak powiedzieć)
Szczerze? Byłem z nich tak samo zadowolony jak z nowych ( nie mam wielkich wymagań sprzętowych) ale serce mniej bolało jak utopiłem, czy rozwaliłem któryś... Brałem następny i już...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Myślę że oprócz informacji o używanym telefonie powinna być jeszcze skala jego aktualnego stanu. Tak robią większe sieci handlowe i to się sprawdza. Sam kupiłem tela używanego w stanie "doskonalym" i wyglądał jak nówka sztuka nie śmigana. A był tańszy niż nowy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jest korekta w artykule, a w komentarzu wyjaśnienie, kiedy jest 12 miesięcy rękojmi, a kiedy 24 miesiące gwarancji.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Baterie serwisy przeważnie wymieniają, jeśli bateria jest na stałe w telefonie (nie ma zdejmowanych plecków, że samemu wymienimy). Wystarczy na koniec gwarancji oddać telefon, że bateria słabo trzyma, nawet tego nie weryfikują i wymieniają. Ja tak zawsze robiłem jak brałem nowy telefon a stary oddawałem komuś w rodzinie, wcześniej serwis - nowa bateria - i można komuś podarować telefon.. 😉
A te z outletów, jeśli ktoś chce dobry telefon w dobrej cenie, ja bym się nie bał brać.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Na blogu Orange informacje o odnowionych smatrfonach:
https://biuroprasowe.orange.pl/blog/odnowione-smartfony-idealna-kondycja-i-dobra-cena/
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »