- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Po aktualizacji telefonu do HyperOS 3.0 przestały działać połączenia głosowe w roamingu Orange Flex
Przeczytaj uważnie to co napisem w powyżej. To że nie widzisz opcji włącz/ wyłącz VoLTE to standard w Orange. Update softu wgrał ci nowe ustawienia operatora. Po prostu masz na stałe włączone VoLTE i w Orange nie da się tego wyłączyć.
BTW. Orange praktycznie w całym kraju wyłączył 3G, więc wymuszenie włączenia VoLTE jest logiczne. Jedyna możliwość " wyłącznia " VoLTE to rozmowy przez 2G.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problemy z roamingiem Orange Flex
Wiem o co ci chodzi. Zerknij na zrzuty. Dzięki Piotrekk85 wszedłem w ustawienia sieciowe telefonu. Jest sens coś zmieniać czy lepiej zostawić opcję 2G?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ja ogólnie bym potestował różne opcje i zobaczył co działa metodą prób i błędów.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@daniocha76W menu które pokazałeś NIC nie zmieniaj. Tak naprawdę możesz sobię wyłączyć najwyżej LTE. To samo osiągniesz z poziomu zwykłego Menu, w ustawieniach.
Opcji wyszażonch nawet nie masz możliwości zmienić, bo one są narzucone przez operatora.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Piotrekk85 napisał(-a)
A ten screen jest na LTE?
Ja ogólnie bym potestował różne opcje i zobaczył co działa metodą prób i błędów.
Tak. Mam zasięg LTE, ale mam też włączoną opcje zezwól na 2G i Wifi plus WiFiCalling
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@atlas_cudow napisał(-a)
@daniocha76W menu które pokazałeś NIC nie zmieniaj. Tak naprawdę możesz sobię wyłączyć najwyżej LTE. To samo osiągniesz z poziomu zwykłego Menu, w ustawieniach.
Opcji wyszażonch nawet nie masz możliwości zmienić, bo one są narzucone przez operatora.
Czyli jeśli tutaj operator faktycznie nie obsługuje VoLTE, bo u mnie jest faktycznie włączone na stałe to może warto włączyć opcję Preferowana 3G?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
W ten sposób sam odetniesz się od LTE i 5G. Zostaw wszystko na auto, czyli preferowane 5G. Operator sam " zdecyduje" najlepszą technologię dla ciebie. Wcześniej Ci nie działało, bo miałeś wyłączne 2G, a skutkiem było brak połączeń.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Po aktualizacji telefonu do HyperOS 3.0 przestały działać połączenia głosowe w roamingu Orange Flex
Włączyłem na chwilę 3G. Nie znalazło jednak żadnego operatora, więc przełączyłem na LTE, połączyło z jednym z czterech dostępnych operatorów, ale połączeń nie można wykonywać przy wyłączonej opcji 2G. Zostaje mi chyba tylko opcja LTE plus 2G lub 5G i 2G do soboty, jak wrócę do kraju
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dzięki Piotrekk85 i atlas_cudow za pomoc. Na razie zostawiam opcję 5G + włączoną obsługę 2G, bo dzwonić można, odbierać połączenia również, a internet hula bez problemu. Pozdrawiam i jeszcze raz dzięki za pomoc 👍👍👍
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »