- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam, po aktualizacji telefonu do HyperOS 3.0 w moim Poco X7 Pro (Iron Man) nie mogę wykonywać połączeń międzynarodowych w roamingu. Telefon jest skonfigurowany poprawnie. W ramach posiadanego roamingu mogę korzystać z danych mobilnych, jednak nie mogę wykonać połączenia telefonicznego oraz nikt do mnie nie może dzwonić. Połączenia poprzez WiFiCalling są możliwe. Orange po sprawdzeniu ze strony technicznej nie znalazło żadnych problemów z siecią i kartą SIM. W poprzedniej wersji systemu HyperOS 2 była możliwość włączenia i wyłączenia opcji VoLTE, a obecnie nie mogę znaleźć tego w ustawieniach telefonu. Po aktualizacji do najnowszej wersji, po restarcie telefonu miałem przez chwilę w pasku powiadomień ikonę VoLTE, a obecnie jej nie ma. Jakie czynności i ustawienia telefonu mogę zrobić, żeby możliwe było korzystanie z telefonu w ramach roamingu. Przed wyjazdem z kraju rozmowy w ramach krajowej sieci były możliwe, gdyż przed samym wylotem z kraju możliwe było prowadzenie rozmów. Jeśli ktoś miał takie problemy, że dane mobilne działają, a połączenia telefoniczne już nie i rozwiązał problem to proszę o informację jak temu zaradził.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dzięki Piotrekk85 i atlas_cudow za pomoc. Na razie zostawiam opcję 5G + włączoną obsługę 2G, bo dzwonić można, odbierać połączenia również, a internet hula bez problemu. Pozdrawiam i jeszcze raz dzięki za pomoc 👍👍👍
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problemy z roamingiem Orange Flex
@daniocha76 na liście telefonów wspieranych do obsługi VoLTE, Twojego telefonu nie ma. Proponuję wyłączyć i włączyć telefon, przełożyć kartę SIM do drugiego slotu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wszystkich tych opcji podanych przez ciebie już próbowałem. Chwilowo znalazłem rozwiązanie tymczasowe. W opcjach ustawienia Poco X7 pro mam opcję "zezwól na 2G" . Po włączeniu tej opcji jest możliwość wykonywania połączeń jak i przyjmowania połączeń. Sieć mimo wszystko pracuje w zasięgu LTE. Nie można jednak nadal wysyłać wiadomości SMS mimo że wiadomości od operatora Orange przychodzą do mnie. Wydaje mi się że problem tkwi po stronie nowego oprogramowania HyperOS 3 lub po stronie lokalnego operatora sieci. Chociaż u żony na iPhone wszystko działa jak ta lala.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Spróbuję wieczorem przełożyć kartę do telefonu żony, jeśli będzie pasować. Mam chyba też ze sobą adapter do większego rozmiaru, więc chyba nie będzie problemu z przełożyłem karty
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
To masz włączone? Z tym ze w Hua i innych chinolkach możesz mieć oddzielne opcje dla roamingu i roamingu krajowego.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Mam to włączone i przesył danych działa, nawet w LTE i 5G, a połączeń wykonywać nie mogę jeśli wyłączę opcję "zezwól na 2G" . U mnie faktycznie jest w ustawieniach roaming krajowy i międzynarodowy i oba mam włączone. Krajowy to jest przełączanie pomiędzy operatorami w Polsce, a międzynarodowy to oczywiście poza Polską. Próbowałem przełączać w różnych konfiguracjach roamingi i od razu resetować trybem samolotowym, ale nic to nie daje. Wieczorem spróbuję przełożyć kartę SIM do telefonu żony, bo zmiana slotu w telefonie również nic nie daje
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wygląda to tak, że obcy operator nie wspiera VoLTE dla twojego urządzenia.
BTW. Nie możesz włączyć lub wyłączyć VoLTE , bo Orange rezygnuje w nowych profilach operatora z możliwości sterowania tą opcją. Po prostu, kiedy jest dostępna to jest aktywna. Update ustawień operatora najczęściej przychodzi wraz z aktualizacją systemu Android.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Po aktualizacji telefonu do HyperOS 3.0 przestały działać połączenia głosowe w roamingu Orange Flex
Ja mam obecnie najnowszą aktualizację systemu. Kilka dni temu zainstalowałem najnowszy Android 16. Wcześniej miałem możliwość włączenia w opcjach VoLTE, a obecnie takiej możliwości nie ma. Dlatego zastanawiam się czy nie jest to jakiś błąd nowego systemu HyperOS 3. Pisałem do supportu Poco, ale nie mam jeszcze od nich odpowiedzi
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »