- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Esim Apple Watch 11- nie wysyła ani nie odbiera sms
Witam wszystkich 🙂
Od trzech dni mam Apple Watcha 11 w wersji GPS+Cellular. Telefon to 17 pro max.Niestety mój zegarek nie wysyła ani nie odbiera smsów. Tylko jeżeli jest połączony rzeź Bluetooth z iphonem.
1) mam esim w telefonie i zegarku
2) włączona sieć i dane komórkowe na zegarku
3) telefon jest w zasięgu sieci i włączone dane komórkowe
4) wiadomości na WhatsApp dochodzą jeżeli zegarek jest połączony z wifi ale nie wysyła wiadomości (bez połączenia z telefonem)
5) bez podłączonego telefonu zegarek normalnie pobiera sam aplikację z app store na danych komórkowych
6) wiadomości sms dochodzą na zegarek jedynie jeżeli jest połączony przez Bluetooth z telefonem a połączenia można wykonywać i odbierać bez połączenia z telefonem rzeź Bluetooth.
Ktoś ma jakiś pomysł w czym leży problem? Mam telefon i zegarek od trzech dni (moja pierwsza styczność z urządzeniami Apple) i nie wiem co robię źle 😞
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Rozumiem, że masz abonament w Orange i korzystasz z usługi ekstra karta e-sim?
Zapytaj na czacie Orange, czy aby nie pojawiła się (nie wiadomo skąd?) blokada sms na ekstra karcie e-sim na Apple Watch.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange dalej rozpatrujemy zgłoszenie. Zrobiłam metodą prób i błędów. Wyłączyłam i włączyłam opcję iMessage.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@AndKub92 Czyli nadal nie działa? Co jakiś czas zdarzają się na forum "reklamacje", że w różnym wymiarze szwankuje współpraca ekstra e-sim i Apple Watch chociaż są to sporadyczne przypadki. Przypuszczam, że wina leży po stronie Orange, choć nie można wykluczyć że czasami mogłaby coś namieszać aktualizacja oprogramowania od apple. Nie przypominam sobie natomiast, żeby ktoś sygnalizował, że cos nie działa we spółpracy e-sim z Apple Watch w ofercie Orange Flex. Może warto w miarę możliwości sprawdzić, czy we Flex wszystko działa i zmienić ofertę? Karta E-sim dla apple watch jest we Flex bezpłatna w ramach planu. Można nawet wziąć orange flex na próbę ze zwrotem zapłaty za plan jeśli zrezygnuje się w ciągu 14 dni. Sam testowałem e-sim w Apple Watch w orange Flex i wszystko działało łącznie z odbiorem i wysyłaniem sms. Oczywiście aby sms na Apple Watch działały to iPhone musi być włączony i mieć dostęp do sieci nawet jeśli Apple Watch jest od telefonu bardzo daleko