- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Brak zasięgu będąc w samochodzie w Koszalinie na telefonie Samsumg Galagy M35 5G.
Zbyszku, zaintrygowałeś mnie. Czy jutro po 17 będziesz gdzieś w centrum Koszalina swoją klatką Faradaya na 4 kołach? Chętnie ja i mój M35 się z tobą spotkamy i porobimy screeny z aplikacji NetMonster.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Brak zasięgu będąc w samochodzie w Koszalinie na telefonie Samsumg Galagy M35 5G.
@IreneuszCD napisał(-a)
@Zbyszek104napisał(-a)
Tak tylko w aucie lecz....tylko na tym nowym samsungu !!!
Tak jak już wcześniej pisałem tutaj że bez połączneia z bt też nie ma zasięgu w aucie wcale !!!
Jaka ikona sieci 4G/ czy 5G) się przy aucie wyświetla i moc sygnału, bo to ważna sprawa, sporo niedomówień jest w temacie i pewnie dlatego tasiemiec się robi z tematu, tak jak byś miał pierwszy telefon, jakieś zrzuty z ustawień telefonu i ikony sieci, warto by dołączyć, chyba że to tajemnica, liczysz że my zgadniemy co się z siecią GSM dzieje, tak samo w aucie.
Ja w każdym razie odpuszczam, bo temat nie do rozwiązania, szklanej kuli nie mam i pewnie pomagający w temacie, też nie mają.
Zdjęcia wcześniej tu zapodałem chyba że nie widziałeś kolego. To nie żadna tajemnica. Może masz rację , nie będę już kolegom tu zawracał głowy. Pozdrawiam serdecznie.
@ŁysaKaszankaINC napisał(-a)
Zbyszku, zaintrygowałeś mnie. Czy jutro po 17 będziesz gdzieś w centrum Koszalina swoją klatką Faradaya na 4 kołach? Chętnie ja i mój M35 się z tobą spotkamy i porobimy screeny z aplikacji NetMonster.
Hej czy możesz się do mnie odezwać na meila ??? albo tu na wiadomość prywatną.
@IreneuszCD napisał(-a)
@Zbyszek104 ja mam lata doświadczenia z telefonami i bym się nie bawił w naprawy, skoro telefon wszędzie normalnie działa, to jest sprawny, problem rozwiązał bym sprzedając go, kupił inny i testował do 14 dni w aucie i miejscach gdzie sygnał jest na granicy utraty, jest tyle marek telefonów, że któryś model musi sobie poradzić, nawet z twoim autem, Samsung z tematu nie sprawdza się.
Irek dzięki za odp. Pewnie masz rację. Postaram się odezwać do Ciebie na wiadomośc Prywatną. Serdecznie pozdrawiam.
@Arti_Kn_Pl napisał(-a)
@klient5napisał(-a)
Prosta sprawa, odbieram telefon włączam go i pokazuję pracownikowi sklepu, że jest normalny zasięg.
Zapraszam pracownika do samochodu i pokazuję brak zasięgu w telefonie.
Dziękuję za telefon i żądam zwrotu pieniędzy.
Skoro badziew nie radzi sobie w samochodzie to nie spełnia warunków umowy.
Proszę pracownika, aby wyciągnął swój telefon i udowadniam mu, że jego działa dobrze a ten nie działa w ogóle.
Trzeba było tak zrobić od razu.
Zgłaszaj brak normalnej pracy w samochodzie a nie ogólnie, bo nikt tego nie sprawdził o co ci chodzi.
Badziewny model, lub cała seria tych modeli i ty nie będziesz się kopał z koniem.
Niech ci udowodni, że ten który jest po naprawie działa dobrze.
Prosta sprawa piszesz.
Otóż nie jest prosta. To że przysługłuje Ci prawo rękojmi nie oznacza to, że zgłaszasz i dostajesz zwrot pieniędzy. Zapraszasz pracownika sklepu do samochodu mówisz. Otóż żaden pracownik sklepu nie pójdzie z Tobą testować telefonu w samochodzie bo i dlaczego miałby iść. Nie ma takiego obowiązku i nie do niego należy decyzja o uznaniu roszczenia.
Oto jak wygląda ścieżka.
Składasz reklamację w ramach rękojmi. Sklep i tak wyśle telefon do serwisu na ekspertyzę. Jeśli dostanie info z serwisu że telefon uszkodzony to będzie sprzedawca może proponować usunięcie wady poprzez naprawę, ponieważ koszy naprawy mogą być dużo mniejsze od wymiany czy zwrotu. Jeśli serwis stwierdzi działa poprawnie dostaniesz pismo o negatywnym rozpatrzeniu reklamacji. Co dalej ? Ano dalej możesz uzyskać ekspertyzę innego ASO, ale na własny koszt. Tak czy siak telefon jest pewnie sprawny, jak radzą inni sprzedaj i kup inny.
Może tak zrobię. Dzięki.
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Fajnie byłoby, żebyś dał nam znać, jak w końcu rozwiązałeś sprawę.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Zbyszek104 przeczytalem wszystkie strony tego tematu i nie natrafiłem na informacje jak wypadł telefon z kartą sim innego operatora. Czy robiłeś takie testy? Jak wypadły?
Temat mnie zaintrygował bo mamy wykluczajace się informacje: z jednej strony informacje z serwisu ze telefon jest sprawny choć nie działa w twoim samochodzie, z drugiej stara motorola działa w nim bez problemu. Też jestem ciekaw jak sprawa się skończy. Daj znać jak poszły testy z innym m35.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witaj, mam ten sam problem, ten sam telefon i ten sam operator. Jestem w dużym europejskim mieście i ciągle brak zasięgu, tylko połączenia alarmowe itd. Ten telefon to szmelc. Kupiony miesiąc temu w media markt. Jak wróce do PL i będzie to samo idzie na gwarancje. Nie idzie normalnie go użytkować....
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
To wychodziłoby na to, że faktycznie ten model to jakiś szrot.
Nic, tylko naciskać na zwrot pieniędzy w sklepach udowadniając, że telefon nie spełnia norm i nie funkcjonuje normalnie w autach.
Raczej sam operator nie jest tu winien, ale warto byłoby jeszcze sprawdzić z numerem w innej sieci.
Ale mało prawdopodobne, że to Orange nie "dogaduje" się z telefonem, skoro na zewnątrz telefon jest sprawny.
Po prostu jest bardzo kiepska jakość modułu GSM w tych aparatach.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ok , postaram się.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Też tak uważam że to wina tylko samego modułu GSM.
- « Poprzedni
- Następny »