Nie można wyświetlić tego widżeta.

Brak zasięgu będąc w samochodzie w Koszalinie na telefonie Samsung Galaxy M35 5G.

ROZWIĄZANE

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 1231
  • 4004
  • 0

Brak zasięgu będąc w samochodzie w Koszalinie na telefonie Samsumg Galagy M35 5G.

@Zbyszek104  Super że masz teraz zasięg 🙂 czyli mogę być spokony że ten samsung m35 5g 🙂 co Ty masz i ja działa ok co do zasięgu i nie ma z nim problemów. 🙂

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 6755
  • 27685
  • 219

Brak zasięgu będąc w samochodzie w Koszalinie na telefonie Samsumg Galagy M35 5G.

@IreneuszCDnapisał(-a)

Moim zdaniem temat kwalifikuje się, na temat roku, nikt na forum nie odgadł rozwiązania problemów i serwis też 😎

...

Ale ChatGPT zgadł, zresztą większość pierwszych sugestii szła w tym kierunku. Resztę każdy może sam ocenić.

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 101
  • 303
  • 1

Tyle się trajlowało o tym, żeby sprawdził zasięg samego telefonu w samochodzie a on sprawdzał jak widać po podłączeniu do zestawu samochodowego.

Od razu byłoby wiadome, że to komunikacja bluetooth jest winna, a nie sam moduł GSM telefonu.

Najważniejsze, że aktualizacja naprawiła komunikację z samochodem, możliwe że właśnie na skutek jakichś zgłoszeń z problemami zgłaszanymi przez klientów producent naprawił aktualizacją ten protokuł.

Tak jest, że proste sprawy nieraz są bardzo trudne do rozwiązania jak się do nich źle podchodzi.

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 20064
  • 58009
  • 787

@Zbyszek104napisał(-a)

@ketrasaArturnapisał(-a)

@Zbyszek104 tak to opisywałeś, że zasięgu w autku nie masz, a Tobie po prostu ikonka na wyświetlaczu po przez Bluetooth-a się nie pokazywała. Dramat. Pewnie poprzedni też działał prawidłowo. Być może trzeba było tylko aktualizację wykonać. Zakładam, że telefon cały czas miał zasięg w autku, tylko brakowało ikonki na wyświetlaczu po sparowaniu. 

@ketrasaArtur Właśnie o to tutaj chodziło , że w tamtym tel. nie można było pobrać tej aktualizacji. Dlatego więc tej ikonki nie można było uruchomić.

Bo nie sprawdziłeś, jak było wielokrotnie sugerowane. Podałeś nieprecyzyjne informacje, albo nie na temat. Sugestii było wiele do prawidłowego zdiagnozowania i naprawy usterki. Aktualizację zawsze można wymusić. Nie trzeba czekać, aż się sama pojawi.

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 191
  • 688
  • 4

@ŁysaKaszankaINCnapisał(-a)

Zbyszku, zaintrygowałeś mnie. Czy jutro po 17 będziesz gdzieś w centrum Koszalina swoją klatką Faradaya na 4 kołach? Chętnie ja i mój M35 się z tobą spotkamy i porobimy screeny z aplikacji NetMonster.

Gdyby moja propozycja została przyjęta, problem byłby rozwiązany wcześniej. Cóż, trudno. Przynajmniej mamy trochę "śmiechu przez łzy".

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 75
  • 84
  • 1

@atlas_cudownapisał(-a)

Zawsze była ta możliwość, tylko opcja połączeń bt na starym sofcie była mniej eksponowana. Chodzi opcję zaznaczona na obrazku

Screenshot_20250102-080935.png

@atlas_cudow Tak , dokładnie o to chodziło.😄

@IreneuszCDnapisał(-a)

Czytając ten temat, dopiero teraz wiadomo, że był brak zasięgu BT, czy problem z parowaniem, takiego tematu dawno tu nie było, brak związku z GSM czy Orange 😎 

@IreneuszCD  Mimo wszystko bardzo dziękuję Ci za pomoc w tej sprawie😆 , i bardzo doceniam. Pozdrawiam serdecznie , Zbyszek.

@IreneuszCDnapisał(-a)

Moim zdaniem temat kwalifikuje się, na temat roku, nikt na forum nie odgadł rozwiązania problemów i serwis też 😎

Morał z tego taki, że nowe telefony, nie są przyjazne dla użytkownika, szczególnie nowy Android, na iPhone nie mam takich problemów, na start miał większość usług włączone i paruje się bez problemów vs BT, co nie jest tak oczywiste na Android od 12, wersja 14 jest najbardziej upierdliwa, ale da się z tym żyć, pewnie Android 16 będzie lepszy dopiero 😃

@IreneuszCD Witam Irku , może  Android 16 będzie lepszy. Mimo wszystko dzięki serdeczne za pomoc. PS- Gdyby ten pseudo-serwis przeczytał moją całą wypowiedź , tą jako ROZWIĄZANIE to może by w końcu zrozumiał że tak jak pisałem , w tym nowym tel. przyszła aktualizacja i następnie ten przycisk czyli opcja POŁĄCZENIA w końcu zaczęła działać , ale w tamtej sztuce  nie było takiej aktualizacji , dlatego ta opcja nie działała. Proste i logiczne. Jeszcze raz dziękuję za wszelką pomoc. Pozdrawiam.😃

@IreneuszCD Irek , ale ....jednak najważniejsze jest to że w końcu sprawa pozytywnie załatwiona . Nie wiem ale może się przyda mój opis problemu i rozwiązanie sprawy , chociaż wiem , że to nie było łatwe , ale w końcu sprawa zakończona. Pozdrawiam serdecznie.😉

😉

@IreneuszCDnapisał(-a)

@ŁysaKaszankaINC fakt to by być może rozwiązało problem, ale @Zbyszek104 tak nie uważa i nawet pewnie tego nie przerabiał, bo technologicznie w tych sprawach zielony, jakie to smutne w XXI wieku, gdzie technologia jest najważniejsza.

@IreneuszCD Nie jest tak jak napisałeś. Nie jestem w tych sprawach zielony. Myślę że , pewnie ktoś inny by się pogniewał na taką odpowiedź , lecz powiem Ci , że to fakt , że różne osoby mogą czegoś nie wiedzieć. Ja osobiście mam kilka zawodów , i obecnie też pomagam moim pracownikom.Tyle w temacie , bez urazy.  PS- proszę , nie rozwijajmy tego dalej OK? Pozdrawiam.

@Januszbbanapisał(-a)

@Zbyszek104  Super że masz teraz zasięg 🙂 czyli mogę być spokony że ten samsung m35 5g 🙂 co Ty masz i ja działa ok co do zasięgu i nie ma z nim problemów. 🙂

@Januszbba Witam Janusz. Tak , potwierdzam , że teraz w tym konkretnym egzemplarzu jest zasięg w aucie. Ale nie koniecznie we wszystkich sztukach tego modelu , tak może być ,o czym się przekonałem osobiście. Tak było jak wcześniej już pisałem w Rozwiązaniu sprawy. Pozdrawiam.😉

@j131napisał(-a)

@IreneuszCDnapisał(-a)

...@j131 Nie wiem , co jakiś Chat zgadł czy nie zgadł. Osobiście uważam że na pewno wiele osób też ma , lub będzie mieć taki problem jak ja , więc myślę że moja dokładna odpowiedź jako Rozwiązanie , na pewno jeszcze  , nie jednemu się przyda. Pozdrawiam.

Ale ChatGPT zgadł, zresztą większość pierwszych sugestii szła w tym kierunku. Resztę każdy może sam ocenić.

@klient5napisał(-a)

Tyle się trajlowało o tym, żeby sprawdził zasięg samego telefonu w samochodzie a on sprawdzał jak widać po podłączeniu do zestawu samochodowego.

Od razu byłoby wiadome, że to komunikacja bluetooth jest winna, a nie sam moduł GSM telefonu.

Najważniejsze, że aktualizacja naprawiła komunikację z samochodem, możliwe że właśnie na skutek jakichś zgłoszeń z problemami zgłaszanymi przez klientów producent naprawił aktualizacją ten protokuł.

Tak jest, że proste sprawy nieraz są bardzo trudne do rozwiązania jak się do nich źle podchodzi.

@klient5 To na prawdę  nie było takie proste , jak by się mogło komuś wydawać. Najważniejsze , że sprawa rozwiązana.😁