- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Proszę Was o poradę, bo wydaje mi się, że bateria do telefonu komórkowego Maxcom MM721 jest nienaturalnie wybrzuszona i wyczuwam opuszkami palców taką miękkość i podatność na wgniatanie tej wypukłości na całej powierzchni. Stąd, nie mogę domknąć pokrywy. Dotąd, o ile dobrze kojarzę, tradycyjne telefony z wymienną baterią były sztywne, tzn. wykonane z twardego materiału. Ta bateria ma takie napisy:
Li-ion 3.7V800mAh2.96Wh
Limited charge voltage:4.2V
Model: MM720BB/MM721
Czy moje podejrzenia są słuszne i muszę kupić choćby na "alletanio" oryginał?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@bronzub tak, bateria straciła swoje właściwości i należny ja już wymienić. Już nie będzie długo trzymała, a wybrzuszenia wynikają z właściwości chemicznych i wytworzonych gazów. Dalsze użytkowanie takiej baterii jest niebezpieczne.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@bronzub tak, bateria straciła swoje właściwości i należny ja już wymienić. Już nie będzie długo trzymała, a wybrzuszenia wynikają z właściwości chemicznych i wytworzonych gazów. Dalsze użytkowanie takiej baterii jest niebezpieczne.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Bateria telefonu komórkowego do wymiany?
@ketrasaArtur , dzięki. Tak się zastanawiam, czy w sumie nowa bateria i mało używana, mogła napęcznieć w zapakowanym w folię oryginalnym pudełku z powodu panującej wilgoci? Osuszacz włączam, ale te różne zjawiska pogodowe mogły zmylić moją czujność.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@bronzub jak pisał @ketrasaArtur jedli jest wybrzuszona to nie ryzykuj, bo przy ładowaniu może niestety eksplodować ( nie mówiąc o właściwościach trzymania napiecia)
To może wynikać z ładowania niewłaściwą ładowarką lub samochodową...kiedyś wszystkie nawigację tak kończyły... Swoją drogą jak leżała i nie była regularnie ładowana, to też mogła utracić właściwości
Czy telefon jest przeznaczony do szybkiego ładowania, bo takie szybkie ładowarki też potrafią rozwalić baterie normalnego ładowania
Jedno pewne, do wymiany
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@bronzub te akumulatory są marnej jakości i jeśli się zreformuje to wymiana, zamienniki są takie, nie warto ryzykować pożaru czy uszkodzenia telefonu, obecnie coraz gorsze akumulatory robią, pewnie by częściej je wymieniać.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@agat13 , oryginalną ładowarką był ładowany, lecz troszkę leżał bez, na lepszy czas czekał (dla żony przeznaczony😊). Flex za 15 złociszów wystarczy do łączności między nami, bo techniki żona nie cierpi, więc po co "szarpać się" po portfelu?😊
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@bronzub jesli bateria położona na płasko da się zakręcić to najwyższa pora jej się pozbyć.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@spiro , kręci się, więc decyzja wymiany zapadła😊