Aż się zarejestrowałem, żeby powiedzieć, że po ponad roku to niezbyt działa. Wprawdzie nie światłowód, ale internet ADSL z Netii na linii Orange plus telefon próbowałem rodzicom zastąpić samym internetem w opcji do 80 na linii Orange. W salonie popatrzyli na mnie jak na UFO
, tak nie można , nigdy tak nie robiliśmy, jakie przeniesienie itp. Próbowalem zasugerować, ze potrzebny jest wniosek o zachowanie ciągłości świadczenia usług w związku ze zmianą dostawcy usługi, jaki wniosek?
@pzlp24 cóż, w całym wątku dominuje pogląd, że "nie da się". Jest też opinia, że "trzeba trafić na konsultanta", który coś będzie wiedział i chciał. Od początku chciałem tym tematem między innymi zainicjować działania Orange zmierzające do upowszechnienia tej możliwości zarówno wśród pracowników jak i klientów. Osobiście odniosłem wrażenie, że jedna z osób, która dzwoniła do mnie z ofertą uruchomienia usługi światłowodowej, wykazała się lekką znajomością tej regulacji-możliwości... gdy ją o to spytałem, informując iż aktualnie korzystam z usługi od innego dostawcy. Tyle tylko, że moja umowa okresowa z innym dostawcą biegnie dopiero od marca ubiegłego roku, więc nie ma realnej możliwości zmiany dostawcy. Muszę poczekać.
Sam pomysl jest dość ryzykowny, abstrahując od kwestii ciągłości usługi.
Wchodzenie w nowe umowy z Orange na miedzi, w dodatku na vDSL to IMHO proszenie się o kłopoty. Orange wycofuje się z miedzi coraz szybciej, nawet gdyby przeniesienie się udało to należałoby się liczyć z problemami.
Chyba że jakość łacza uzasadnia Twój optymizm, wtedy może faktycznie jedynym problemem jest zachowanie ciągłości. Ale skoro piszesz że telefon stacjonarny też wchodzi w grę, to gdyby go zachować jako VoIP, być może z synchronicznym przeniesieniem usług nie byłoby problemu. Oczywiście mogę się jednak mylić.
Co do samej technologii gdzieś, kiedyś, chyba nawet także poza NO, czytałem że problemy powstają przy różnych rozwiązaniach dostępu BSA/LLU...
Ja bym z chęcią wziął światłowód, ale nie ma i nie będzie w najblizszych latach, rodzice maja z tej Netii BSA umowę sprzed ponad 10 lat i tam jest ledwo 10 internetu plus telefon za 36,20 z którego nie korzystają. Kiedyś mi tam kilka lat temu przy awarii technik linie mierzył i mu pokazało, że pod 50 powinno pójść, na mapce z UKE ma ten adres do 60. Trochę z przymusu to robię, żeby im zapewnić mozliwość oglądania 2 serwisów streamingowych niezależnie, a raczej próbowałem zrobić, bo zakończyło się to fiaskiem.
Taka ogólna refleksja, że wprowadzono przepis, który jest praktycznie martwy. UKE miała ponad rok na zakończenie okresu przejściowego z IMHO skomplikowaną biurokracją i wprowadzenie systemu jak przy numerach komórkowych, nie widać i nie słychać , żeby coś w tym kierunku robiono. Chyba napiszę do nich czy jeszcze tam żyja i co robią
@pzlp24napisał(-a)...
tam jest ledwo 10 internetu
...
technik linie mierzył i mu pokazało, że pod 50 powinno pójść
...
Tak, tylko kluczowe słowo to "powinno".
A jak z dostępem mobilnym w tej lokalizacji?
@pzlp24 trafiłeś na słaby salon skoro powrotu z BSA nie potrafią zrealizować.
Takie rzeczy to TP już 10lat temu robiło
@pzlp24napisał(-a)Taka ogólna refleksja, że wprowadzono przepis, który jest praktycznie martwy.
Pewnie nie pierwszy i nie ostatni. Jak operatorom takie rozwiązanie nie pasuje to zawsze znajdą powód żeby przepisów nie stosować.