- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
wifi calling dla sms-ów
Na androidzie nie działa to tak dobrze.. od kilku lat to śmiga praktycznie natywnie w ekosystemie Apple - to jedna z nielicznych rzeczy, która pomaga mi przy autoryzacji tam gdzie nie mam zasięgu lub robię coś na mac'u co wymaga autoryzacji sms. To jest tak mega naturalne, że w chacie telefon ląduje w ładowarce a wszystko na kompie lub ipadzie (sms, telefony, etc) - ale to raczej zaleta integracji całego ekosystemu apple'a któremu lepiej jest to zintegrować niż android+windows...
W takim razie nic Ci nie pozostaje, aż poczekać do wprowadzenia przez Orange wsparcia dla sms'ów przez WiFi Calling...
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
wifi calling dla sms-ów
Dzien Dobry, jak tam postep prac? Czemu jeszcze tego nie uruchomiono? Dziekuje.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
wifi calling dla sms-ów
Bo to Orange czyli "spadaj, nie wiemy, nawet na to nie odpowiemy"
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
wifi calling dla sms-ów
jezeli cos jest nie zrobione to chyba z przyczyn finansowych.
Najwidoczniej koszt/efekt zbyt duzy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
wifi calling dla sms-ów
Właśnie Orange pozostał jedynym operatorem, który nie wdrożył SMSów po wifi. Udało się to nawet Plusowi po wielu latach słynnych testów. Widziałem komentarz rzecznika na Twitterze, że Orange w ogóle nad tym nie pracuje. Zaczynam żałować, że dałem się namówić na przedłużenie umowy...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
wifi calling dla sms-ów
UWAGA Smsy w wifi calling mają być "lada dzień" co oznacza pewnie Luty 2021 i na początku pewnie Galaxy Note jeśli wszystko dobrze pójdzie a potem szersza grupa urządzeń. Taką krótką informację dostałem od innego forumowicza 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
wifi calling dla sms-ów
Oby. Wreszcie usługa byłaby kompleksowa 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
wifi calling dla sms-ów
Nie uwierzę, póki nie zobaczę. Ze dwa lata temu ktoś już rozpuszczał taką samą plotkę i widać co z niej wyszło. A niedawno, parę miesięcy temu rzecznik Orange na Twitterze napisał, że nie ma żadnych prac ani planów wprowadzenia SMSów do WiFi Calling. Tak że tak.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
wifi calling dla sms-ów
@juzew w międzyczasie skończyło się wsparcie dotychczasowego IMS i była na cito migracja, z tego co mi wiadomo średnio udana 😄 także powinno coś ruszyć w końcu
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
wifi calling dla sms-ów
Tak zmieni się. Zaczną blokować LTE telefonom spoza listy. Tak jak robią z VoLTE i WiFiCalling. Obsługa Xiaomi zapowiadana jest od 3 lat. Tak jak i smsów.