Nie można wyświetlić tego widżeta.

Zrywanie połączenia VoLTE przy bardzo słabym zasięgu

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 2952
  • 7705
  • 197

@Roberto971napisał(-a)

Kurcze szkoda, że to nie jest jak u różowych, bo przeszedlem od różowych do Orange i u nich wyglądało to tak że przy słabym LTE zrzucało samo do 2G i można było rozmawiać bez problemu i zakłóceń. Dziękuję wam bardzo za odpowiedzi i miłego dnia wam życzę.

Ale przecież pisałem, że mam słabe LTE i przy włączonym VoLTE bez problemu zrzuca do 3G podczas rozmowy. Gdyby nie było 3G pewnie zrzuci do 2G. Sprawdź jak się zachowa inny telefon.

Poziom 32, Pasjonat Galaktyczny
  • 2358
  • 11283
  • 93

@Roberto971 Może zgłoś ten problem na infolinii? https://nasz.orange.pl/t5/AMA-sieci-mobilne/Handover-między-technologiami-Dlaczego-nie-ma-go-do-nows...

To się dzieje w jednej lokalizacji czy wszędzie?

Poziom 11, Tropiciel Przestworzy
  • 5
  • 26
  • 0

@Katani1napisał(-a)

@Roberto971napisał(-a)

Kurcze szkoda, że to nie jest jak u różowych, bo przeszedlem od różowych do Orange i u nich wyglądało to tak że przy słabym LTE zrzucało samo do 2G i można było rozmawiać bez problemu i zakłóceń. Dziękuję wam bardzo za odpowiedzi i miłego dnia wam życzę.

Ale przecież pisałem, że mam słabe LTE i przy włączonym VoLTE bez problemu zrzuca do 3G podczas rozmowy. Gdyby nie było 3G pewnie zrzuci do 2G. Sprawdź jak się zachowa inny telefon.

Jak miałem 3G to nie było problemu wtedy też płynnie przechodziło do 3G

• 5
  • 26
  • 0

@Samotnicknapisał(-a)

@Roberto971 Może zgłoś ten problem na infolinii? https://nasz.orange.pl/t5/AMA-sieci-mobilne/Handover-między-technologiami-Dlaczego-nie-ma-go-do-nows...

To się dzieje w jednej lokalizacji czy wszędzie?

Spróbuję jeszcze raz zgłosić. Zgłaszałem przez czat jakaś Pani stworzyła zgłoszenie które zostało zamknięte bez odpowiedzi. Dzieję się w różnych lokalizacja a zwłaszcza jak jadę samochodem

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 2952
  • 7705
  • 197

@Roberto971napisał(-a)

Jak miałem 3G to nie było problemu wtedy też płynnie przechodziło do 3G

U siebie nie sprawdzę, bo nie wyłączę obsługi tylko 3G. Sprawdziłbym jednak jak działają inne telefony.

• 5
  • 26
  • 0

Sprawdziłem dziś inny telefon w tym miejscu oraz przejechałem się samochodem i jest to samo sztywno trzyma na LTE i jak już zniknął zasięg rozłączyło połączenie i po chwili nad kreskami pokazało się E czyli 2G. 

Telefon to Xiaomi Mi 12T Lite 

Zgłosiłem do BOK ponawiając tamte zgłoszenie, które zostało anulowane tak konsultant powiedział.