@BartoszJ Nie chcę dawać jakichś wielkich nadziei, ale spółka jako nowa na rynku i nastawiona na szybką realizację projektów będzie szukała miejsc, gdzie można swobodnie podłączyć nowych klientów. Dlatego warto złożyć deklarację w imieniu większej liczby zainteresowanych i może się uda zwrócić uwagę na Twój rejon. Im więcej "marudzisz", tym szanse na sukces większe
P.S. w samej Środzie Wielkopolskiej Orange ma FTTH
To prawda, że w środzie mają ale nic poza tym. Próbowałem kontaktować się z orange w sprawie modernizacji miedziaka ale jedynie co udało mi się odszukać to wniosek, na który według forumowiczów nie odpowiadają + mail orangeswiatlowod@orange.com. Dziwię się im, że nie jesteśmy nawet objęci w planach, skoro ludzie nadal płacą za to coś w ziemi żeby mieć jakikolwiek internet. Poza Środą korzystają z infrastruktury Światłowód Inwestycje, który jak się okazuje ma niewielki odcinek w budowie 4km dalej. Jak będzie trzeba to ruszę góry byle przekonać ich do budowy w mojej miejscowości. Jednak żeby tak się stało potrzebuje kontaktu zwrotnego albo od jednego albo od drugiego. Jeśli orange oleje sprawę, ostatnia nadzieja zostanie w Światłowód Inwestycje
@BartoszJ Podaj nazwę miejscowości i ulicę, powęszymy...Jakbyś coś więcej powiedziała o tej inwestycji SI (gdzie, jaki zakres) to może by się cos ustaliło. Próbuj złapać kontakt z wykonawcą na miejscu. Może coś podpowie
Well, mam w takim razie swój plan rozwoju na przyszłe miesiące
Adres to Chudzice 2 63-013
Jak wspomniałem, około 4km dalej w miarę nowym blokowisku z instalacji Światłowód Inwestycje zaczyna korzystać Orange...
Będę w tym wątku na bieżąco informował o ich odpowiedziach
@BartoszJ Zerknij na INEA. Z tego co wyszukałem mają sieć w Środzie W.
Inea przekierowuje do fibee, zobaczymy, szanse są małe ale są, sporą pomocą byłoby zaangażowanie burmistrza, tu jednak na odpowiedź trzeba będzie trochę poczekać