Nie można wyświetlić tego widżeta.

Wykop pod światłowód. Czy może być za płytko na mojej posesji?

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 6823
  • 27972
  • 224

A ja i tak uważam że ten "podwykonawca", który ucieka się do takiego szantażu nie może być wiarygodny. Chcecie argumentów - proponuję kontynuować dyskusję w wątku post-instalacyjnym, bo oczywiście problemy z "podwykonawcą" pojawiły się dosłownie natychmiast.

https://nasz.orange.pl/t5/Internet-domowy/funbox10-co-chwile-rozlacza/m-p/418928#M44075

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 14550
  • 59828
  • 732

@j131  nie przesądzajmy w czym tkwi problem. Nie ma co nakręcać postodawca przeciw ekipie, to i tak wyjdzie w praniu.

Jeśli @sofcik  masz kontakt do techników, zgłoś im problem 

Oczywiście prócz oficjalnego na infolinii.

Krzyżyk na modemie świadczy o jego niewłaściwej pracy 

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 6823
  • 27972
  • 224

Problem tkwi w tym, że podwykonawcy nie chciało się zrobić porządnie tego do czego się zobowiązał. Nie ma takiej opcji żeby poprawnie wykonana, sprawdzona i skonfigurowana instalacja przestała działać od razu, tego samego dnia. Nikogo do niczego nie nastawiam.

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 14550
  • 59828
  • 732

@j131 to ja opowiem historyjkę z życia wzietą. Instalacja w bloku, kabel z pionu dociągnięty do lokalu. Usługa uruchomiona i technik poszedł tylko zrobić do pionu dokumentację fotograficzną. Zamykając drzwiczki przyciął kabel pomiędzy nimi a futryną pionu. Za godzinę dzwoni mój znajomy, że nie działa..zadzwoniłem do chłopaków, bo się nieco zgadalismy i musieli wrócić..ile było komentarzy o głupim przypadku...uszkodzenia tuż po podpisaniu protokołu działania usługi...

Życie.......

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 2796
  • 10345
  • 54

Już Wam to kiedyś tłumaczyłem jak to działa. Na strefie wielkości powiatu działa 1 slownie jeden monter. Jak jest ich dwóch to można powiedzieć że pełna rozpusta jest w tej firmie. Codziennie ma co robić. Na wykonanie instalacji dostaje slot czasowy np 2 godziny i on nie ma ani czasu ani ochoty kopać komuś ogródek pod kabel. Umawia się więc z klientem żeby sobie to sam wykonał a on później przyjedzie ułoży kabel i wykona instalację w domu. Chcesz to się zgadzasz a jak nie to będziesz czekał na zmiłowanie kiedy monter będzie miał wolny slot na kilka godzin. W praktyce nigdy. 

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 625
  • 1617
  • 3

@marder a czy powyzsze nie wynika czasami z ARPU w PL z uslug telekomunikacyjnych?

Rentownosc jest tak niska, jak jeszcze dolozymy CHURN to...