Nie można wyświetlić tego widżeta.

Telefon łączy się z BTSem oddalonym o 6 km. Co z tym zrobić jak mam bliższy nadajnik?

ROZWIĄZANE

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 14456
  • 59396
  • 722

Telefon łączy się z BTSem oddalonym o 6 km. Co z tym zrobić jak mam bliższy nadajnik?

@Kamilo  pytanie czy już działa poprawnie, czy tylko masz info o problemach bliższego nadajnika?

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 499
  • 2004
  • 8

BTS BTS-owi nierówny. W grę wchodzi jeszcze ukształtowanie terenu, wysokość wieży, moc nadajnika, określone zakresy częstotliwości, na których dany BTS pracuje.

Jak masz ustawiony priorytet połączeń 5G to połączy cię ze słabym sygnałem z bts-a oddalonego 10 km zamiast z mocnym 4G z bts-a znacznie bliższego, który w 5G nie pracuje...

Ja mam kilka nadajników w odległości 2-3 km od domu a łączę się zwykle z tym oddalonym prawie 10 km.

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 499
  • 2004
  • 8

@Kamilonapisał(-a)

Temat rozwiązany. Po którejś z kolei reklamacji przyznali, że to z ich strony problemy. 

Nie muszę wymieniać telefonu na inny, jak to mi wmawiali na początku;⁠-⁠)

I to jest rozwiązanie problemu?

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2623
  • 14069
  • 70

@Kamilo bardzo naciągane te rozwiązanie 🤔

Na moje oko, z podpowiedzi w temacie, doszedłeś do sedna i raczej problem nie rozwiązany, kilka zleceń w jeden dzień 🙃😁

Powodzenia życzę 😎

Na koniec dodam, 6 km to 2G raczej, lte czy 4G chyba tylko w polu, tak daleko sięganie 🥸

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 19985
  • 57779
  • 784

@IreneuszCD jeszcze może być antena zewnętrzna, albo odpowiednią propagacja.

@Ianus72 rozwiązanie zaznaczone przez moderatora. Pewnie uznane za najbardziej pasujące do tematu. Zawsze możesz zrobić zgłoszenie.