Nie można wyświetlić tego widżeta.

Stacja bazowa problemy z budową

Poziom 10, Zwiadowca Przestworzy
  • 5
  • 10
  • 0

Mieszkam w gminie 26-230 Radoszyce, woj. Świętokrzyskie, powiat konecki.

Były 4 próby postawienia stacji bazowej w gminie Radoszyce:

- T-Mobile maszt PGE nie udało się dogadać na ich maszcie.

- Orange pewna górka gmina nie zezwoliła gdyż nie było dojazdu do działki, dojazd tylko przez sąsiednią działkę ale tamci nie dali zgody. Nie można z ciężkim sprzętem przejeżdżać przez działkę sąsiada. Tak mi powiedziała gmina.

- Orange próba budowy na obiekcie zabytkowym nie udała się.

- Teren gminny. Radni wyrazili zgodę ale wieża nie powstała. Udało mi się przez gminę skontaktować z podwykonawcą jakieś 1.5 roku temu i nie byli zadowoleni z lokalizacji pod względem radiowym. Chciałem się ponownie skontaktować ale ten Pan już tam nie pracuje.

Proszę o informację gdzie należy kontaktować się w sprawie budowy wieży? Uważam że pisanie na "Skierniewicką" spowoduje że zgłoszenie utknie. Myślę że mogę Orange pomóc gdyż jestem miejscowy. Jednocześnie rozumiem że Orange oraz T-Mobile wspólnie budują wieże w ramach Spółki NetWorks.

Czy mam kontaktować się:

1)

NetWorks Sp. z o.o.

ul. Józefa Piusa Dziekońskiego 3

00-728, Warszawa

Albo

2)

Oddział Katowicki

ul. Roździeńskiego 188H, Katowice

albo gdzieś indziej? Może ktoś na forum może mi pomóc w inny sposób?

9 ODPOW. 9

Poziom 45, Pionier Misji
  • 32748
  • 38602
  • 1385

Czy chcesz udostępnić własną działkę na maszt? Czy jaką pomoc oferujesz?

• 5
  • 10
  • 0

Działki bezpośrednio nie mam ale:

1) Mam ogólnie mówiąc wykształcenie telekomunikacyjne więc "w głowie" mam przykładowe lokalizacje gdzie mogłaby powstać stacja bazowa o dobrym pokryciu.

2) Chętnie przejdę się po okolicy z kimś z Orange/podwykonawców Orange i pokażę teren.

3) W związku z tym iż jestem "lokalny" to znam trochę ludzi i myślę że także mógłbym pomóc w szukaniu działki.

Ale podstawowa sprawa to też jakiś krok (choćby mały) musi być wykonany ze strony Orange.

Poziom 45, Pionier Misji
  • 32748
  • 38602
  • 1385

Orange i Nerworks mają swoich pracowników. Buduje się setki stacji w całej Polsce. Społeczna pomoc nie wchodzi w dużych korporacjach w grę z uwagi na sprawy etyczne.

Jak lokalsi nie chcą nadajnika, to wiele się nie poradzi.

• 5
  • 10
  • 0

Może od początku.

1) T-Mobile z PGE nie dogadało się. Zapewne poszło "o kasę".

2) Orange nie wybudowało stacji bazowej ze względu na brak dojazdu do działki. Tu NIE było protestów.

3) Orange próba budowy na obiekcie zabytkowym nie udała się. Tu nie zgodził się KONSERWATOR ZABYTKÓW.

4) Teren gminny. Radni wyrazili zgodę ale wieża Orange nie powstała. Tu Orange nie było zadowolone z lokalizacji ze względu na słabe pokrycie radiowe.

Podsumowując NIE BYŁO żadnych protestów.

Fioletowi mają obecnie 3 stacje bazowe, zieloni także 3 a czwarta oczekuje na odpalenie. W ramach NetWorks wyłącznie dwie stacje bazowe.

Poziom 45, Pionier Misji
  • 32748
  • 38602
  • 1385

Nie musi być protestów. Brak dojazdu to brak czyjeś zgody. Procedury przy budowie nadajnika są nadzorowane więc Ciebie nikt nie dopuści do działania.

Jak chcesz mieć nadajnik, to poszukaj osób co mają grunt lub budynek na nadajnik. Mogą one same zgłosić własny teren do Orange.

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 14151
  • 58190
  • 705

@rafsz  pismo oficjalne na adres korespondencji 

Orange Polska SA 

Jagiellońska 34 

96-100 Skierniewice

z dopiskiem maszt mobilny BTS

Pismo skierują do inwestycji mobilnych podaj wszystkie szczegóły i zaoferuje pomoc lokalną 

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 6193
  • 25277
  • 211

@rafsz 

Niestety ale "pisanie na Skierniewicką" to jedyna opcja. Pod ten oficjalny adres, który jest powszechnie znany.

• 5
  • 10
  • 0

Dziś wysłałem list ekonomiczny do Orange. Zobaczymy czy coś z tego wyniknie...

• 5
  • 10
  • 0

Okolice Kielc albo świętokrzyskie podlega pod jaki rejon NetWorks? Warszawa czy Katowice