- « Poprzedni
- Następny »
18-01-2018
02:46
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
18-01-2018
02:46
Roaming w niemczech tylko z O2?
Zadałem na stronie Orange takie pytanie:
"Witam. Mam pytanie dlaczego mój telefon za granicą konkretnie Niemcy łączy się tylko z siecią O2 w której jest zasięg tylko EDGE a przy próbie zmiany na Telekom.de gdzie jest zasięg LTE działa w nim tylko jakieś 15sek i traci połączenie z siecią? Sytuacja mniej więcej od tygodnia wcześniej było wszytsko w porządku"
W odpowiedzi dostałem:
"Mariusz, witamy. Już wyjaśniamy. W tym momencie jeśli chodzi o roamingu w Niemczech to należy wybierać operatora TELEFONICA O2. Zasięg zależy tego jaki oferujemy tany operator roamingowy. Na to niestety nie mamy wpływu."
O co chodzi jakieś zmiany w partnerstwie czy co nie ukrywam że ta sprawa bardzo mi życie komplikuje gdyż internet EDGE jak na te czasy jest tragiczny
"Witam. Mam pytanie dlaczego mój telefon za granicą konkretnie Niemcy łączy się tylko z siecią O2 w której jest zasięg tylko EDGE a przy próbie zmiany na Telekom.de gdzie jest zasięg LTE działa w nim tylko jakieś 15sek i traci połączenie z siecią? Sytuacja mniej więcej od tygodnia wcześniej było wszytsko w porządku"
W odpowiedzi dostałem:
"Mariusz, witamy. Już wyjaśniamy. W tym momencie jeśli chodzi o roamingu w Niemczech to należy wybierać operatora TELEFONICA O2. Zasięg zależy tego jaki oferujemy tany operator roamingowy. Na to niestety nie mamy wpływu."
O co chodzi jakieś zmiany w partnerstwie czy co nie ukrywam że ta sprawa bardzo mi życie komplikuje gdyż internet EDGE jak na te czasy jest tragiczny
Etykiety:
21 ODPOW. 21
18-01-2018
08:34
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
18-01-2018
08:34
Konsultant Orange prawidłowo odpowiedział. To już zależy od O2 czy udostępni w danym miejscu LTE. Mają w roamingu transmisje po 2G lub LTE.
18-01-2018
11:01
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
18-01-2018
11:01
Z moich obserwacji wyglada to na problem z zasiegiem LTE w O2. W Hamburgu i okolicach tez mam ten problem.
18-01-2018
13:29
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
18-01-2018
13:29
No ja rozumiem że to nie od nich zależy tylko czemu już nie można łączyć się z Telekom jak jeszcze tydzień temu normalnie się dało? Zmienili partnerstwo?
18-01-2018
13:32
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
18-01-2018
13:32
Dostęp do konkretnego operatora roamingowego zależy też od obciążenia stacji. Roaming ma najniższy priorytet w większości wypadków.
19-01-2018
08:39
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
19-01-2018
08:39
Troche potestowalem i moge tylko potwierdzic ze polaczenie z Telekom.de trwa tylko chwile a nastepnie pojawia sie "siec niedostepna". Co do O2 sprawdzilem rozne lokalizacje i glownie telefon loguje sie do ich LTE, czasem do H+ a bywa ze tylko EDGE.
19-01-2018
12:22
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
19-01-2018
12:22
No u mnie niestety tylko do EDGE bo jest to małe miasto albo wieś raczej i tylko Telekom i vodafone obsługuje LTE czyli orange skazał mnie na EDGE 😰
19-01-2018
13:21
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
19-01-2018
13:21
a nie możesz zalogować się do Vodafone skoro z T-mobile wyrzuca do O2? Zaraz zobaczę jak to u mnie wygląda 😉
edit:
U mnie niestety to samo.
edit:
U mnie niestety to samo.
20-01-2018
15:07
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
20-01-2018
15:07
Obecnie jedyna sieć z której można korzystać w Niemczech to O2. Dostępność LTE czy 3g jest uzależniona od tego co oferuje O2 na dam terenie.
Z mojej strony mogę dodać że testowałem ostatnio roaming w Niemczech i śmigał bardzo dobrze, właśnie w LTE
Z mojej strony mogę dodać że testowałem ostatnio roaming w Niemczech i śmigał bardzo dobrze, właśnie w LTE
20-01-2018
17:02
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
20-01-2018
17:02
No czyli u mnie O2 oferuje 2G tylko.
Chociaż dziwna sprawa bo dzisiaj normalnie polaczylo się z Telekomem w LTE i działało cały czas nie wyrzuca z sieci 🤔
Chociaż dziwna sprawa bo dzisiaj normalnie polaczylo się z Telekomem w LTE i działało cały czas nie wyrzuca z sieci 🤔
- « Poprzedni
- Następny »