- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przyszedł SMS z Orange z ultimatum
Przyszedł do mnie SMS z Orange o takiej treści:
Witam, prosimy o pilną wizytę w Salonie Orange-
Ozimska 72, Opole w dniach 3.12-7.12.2024 - w
innym przypadku nasze usługi stacjonarne zostaną
zakończone. Zmieniamy system dostawy naszych
usług.
Salon Orange Galeria Ozimka 72 OPOLE
Powiem tylko że ostatnia zmieniliśmy usługę na światłowód. Czy powinienem jechać do tego salonu?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przyszedł do SMS z Orange ultimatum
@luckboy podjechać zawsze warto. Jeśli to po drodze, tym bardziej. Możesz zadzwonić do salonu 774567595 ( jeśli odbiorą telefon) i podpytać co to za wiadomość.
Treść dziwna, jakby był problem np w umowie na nową usługę...braku podpisów czy innych formalności.
Troszkę jak groźba, ale nic nie klikasz w treści, więc może warto to sprawdzić osobiście
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Kilka razy dzwoniłem do tego salonu ale nikt nie odbierał.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Poza tym nic nie może być Ci odłączone przed oficjalnym pismem z taką informacja i 30 dniowym okresem wypowiedzenia. Ja bym to olał.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
W okolicy Opola są wyłączane centrale.
Jeśli jesteś objęty obowiązkową migracją - sprawdź maila (jeśli wyraziłeś zgode na komunikację mailową) lub info było wysyłane polecenym.
Ew. sprawdź komunikaty przy rachunku za usługi stacjonarne (jak masz e-fakturę - zobacz pdf).
Ew. nie dzwonić do salonu a na ogólnopolską infolinię pod nr 510100100.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Mnie głównie interesuje światłowód. Czy wyłączany zostanie również światłowód? Czy tylko telefonia stacjonarna?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@luckboy nic nie mają prawa wyłączyć bez Twojej wiedzy. Tak jak napisałem, warto po prostu wyjaśnić i przy okazji wizyty nie dać sobie wcisnąć nic więcej poza to, co masz. Jakbyś później powiedział w czym był haczyk z tym SMS-em, byłoby fajnie . Dla potomnych..
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jak już masz światłowód to nic ci nie wyłączą, IMHO. Pewnie jakiś babol w systemie. Tzn. jeśli w SMSie nie było żadnego linka, bo jeśli był to na 100% jakaś próba oszustwa. Zadzwonić na infolinię zawsze można. Albo wejść na czat z MO. Opcji jest wiele, żeby się upewnić o co chodzi. Ton wiadomości silnie sugeruje próbę wyłudzenia czegoś.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@luckboynapisał(-a)Mnie głównie interesuje światłowód. Czy wyłączany zostanie również światłowód? Czy tylko telefonia stacjonarna?
Tak po namyśle: czy ty aby nie masz dwóch różnych usług na dwóch różnych mediach świadczonych? Tzn. założyłeś światłowód, ale jakimś cudem masz też telefon stacjonarny na miedzi? Jeśli tak, to sprawa może dotyczyć "przymusowej" migracji telefonu stacjonarnego z miedzi na światłowód, ze względu na likwidację usług "miedzianych". To jakoś tam jest prawdopodobne. Z twojej strony sprowadzałoby się do zaakceptowania nowych warunków i przepięcia kabelka telefonicznego z gniazdka w ścianie do gniazdka w modemie. Ale mocno tu spekuluję - gdybyś był łaskaw napisać więcej o swoich umowach, byłoby łatwiej się odnieść.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przyszedł SMS z Orange z ultimatum
@j131 trop dobry, ale z tego co dostali moi znajomi to nie salony informują, a jakiś oddział do tego przeznaczony i pismem papierowym, a nie takim SMS-em
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »