Nie można wyświetlić tego widżeta.

Budowa nowej anteny. Czy Orange buduje w miejscowości Sołtysy gm. Praszka?

ROZWIĄZANE

Poziom 12, Tropiciel Przestworzy
  • 4
  • 9
  • 0

Witam. Czy w miejscowości Sołtysy (46-320, gm. Praszka) jest aktualnie budowany Wasz BTS? Nie potrafię znaleźć żadnej informacji. Pozdrawiam. 

*Doprecyzowałem nazwę tematu - moderator Wojciech.

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 19719
  • 57163
  • 780

@driftking0693 takich informacji Operator nie udostępnia. Trzeba próbować dowiedzieć się samodzielnie, czasami konsultanci na infolinii, czacie podadzą informacje o ewentualnym uruchomieniu nadajnika.

P. S. 

Nadajnik jest w trakcie budowy, przewidywany czas uruchomienia Kwiecień 2025 rok, unieruchomione będzie pasmo LTE 800 MHz. W przyszłości na pewno będzie rozbudowa i dokładanie pasm, ale obecnie daty rozbudowy brak.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

6 ODPOW. 6

• 19719
  • 57163
  • 780

@driftking0693 takich informacji Operator nie udostępnia. Trzeba próbować dowiedzieć się samodzielnie, czasami konsultanci na infolinii, czacie podadzą informacje o ewentualnym uruchomieniu nadajnika.

P. S. 

Nadajnik jest w trakcie budowy, przewidywany czas uruchomienia Kwiecień 2025 rok, unieruchomione będzie pasmo LTE 800 MHz. W przyszłości na pewno będzie rozbudowa i dokładanie pasm, ale obecnie daty rozbudowy brak.

• 4
  • 9
  • 0

Cieszę się bardzo. Dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam 

• 19719
  • 57163
  • 780

@driftking0693 bliżej Ptaszki będzie jeszcze jeden nadajnik, który ma wystartować s Lutym 2025 roku, ale chyba będzie za daleko od Twojej miejscowości i w dodatku przeszkodą las.

Cieszę się mogłem pomóc i mam nadzieję, że nadajnik wcześniej ruszy niż to co w planach. Na tę okolicę aż się prosi, aby doświetlić teren.

• 4
  • 9
  • 0

Dla ciekawskich:

Na stronie internetowej swojej gminy znalazłem informacje i obwieszczenie dotyczące tej stacji bazowej. Całą procedura zaczęła się uwaga w 2016 roku. Także cała "akcja" trwała 8 lat. Pozdrawiam. 

• 19719
  • 57163
  • 780

@driftking0693 niestety szereg obwarowań wymaga uzyskania sporo pozwoleń, co niestety przeciąga się w czasie. Z moich obserwacji wynika, że w jakieś dwa dni to postawienie masztu, kole dwa dni to montaż urządzeń, reszta czasu to biurokracja. 

Poziom 25, Entuzjasta Przestworzy
  • 871
  • 3440
  • 27

Główną przeszkodą bywają protesty ludzi. U mnie w mieście kłócą się o jeden z nadajników...sąd, wojewoda i tak to się toczy. Obecnie decyzje środowiskowe są uproszczone, kiedyś było trudniej a teraz jest tzw. spec ustawa.