- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam, użytkuje z internetu mobilnego u orange. Udostępniam sobie internet przez telefon j3/2016.
Udostępniałem tak przez rok ale od miesiąca zrywa mi połączenie podczas grania i to co chwile.
Nie wiem czym jest to spowodowane, z komputerem robiłem wszystko dzwoniłem do orange i mówią że u nich wszystko jest okej. Moje pytanie brzmi czym to jest spowodowane, z telefonem również wszystko okej, zaaktualizowałem wszystko i powinno działać orange się jedynie tłumaczy że połączenie mam 3G co jest nie prawdą bo mam lte. Pomocy daje lapke w gore za pomoc.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Istnieje opcja że stacja bazowa jest przeciążona, stąd zrywa połączenia, lub sygnał słabszy niż kiedyś, router by się przydał, można by więcej zdziałać, ba antena za okno i lepszy sygnał, co zaowocuje szybszym internetem, telefon to kiepski pomysł na udostępnianie netu, na krótką metę jeszcze, ale nie na dłużej, po taniości jakiś używany router LTE z Allegro bez sim -lock kupić.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange, zrywane połączenie internet mobilny
Będę szczery, używanie telefonu jako HotSpot, nie jest rozwiązaniem na dłuższą metę już lepiej użyć jakiegoś modemu LTE.
Porady konfiguracyjne TUTAJ.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Często problemem jest ipv6 należy zmienić APN na normalny profil internet.
2 opcja zmiana źródła internetu z wifi na kabel usb
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
zmieniałem na kabel usb, to samo.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Istnieje opcja że stacja bazowa jest przeciążona, stąd zrywa połączenia, lub sygnał słabszy niż kiedyś, router by się przydał, można by więcej zdziałać, ba antena za okno i lepszy sygnał, co zaowocuje szybszym internetem, telefon to kiepski pomysł na udostępnianie netu, na krótką metę jeszcze, ale nie na dłużej, po taniości jakiś używany router LTE z Allegro bez sim -lock kupić.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
► Wątek [od ↔ do] z oryginalnym tytułem: Orange internet mobilny słaby zasięg przerywa połączenie w graniu. został połączony z niniejszym tematem, ponieważ porusza dokładnie to samo zagadnienie - Moderator Wiktor ◄
Siemka, natknąłem się z problemem z internetem mobilnym, użytkuje go od 4 lat i pierwszy raz taki problem może to przez mrozy? zasięg 1 kreska lte z kompem wszystko sprawdzalem, wszystkie porty sprawne wifi też. Internet udostępniam przez telefon samsung galaxy J3/2k16. Problem mam od miesiąca, a pojawił się z dnia na dzień bez żadnej przyczyny. Proszę o pomoc 🙂 daje lapki w gore
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Kaźmierczak0001 "może przez te mrozy" stacja bazowa z którą łączy się Twój telefon była bardziej obciążona, więc zaczęła ciąć transfer...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Sprawdzałeś SIM w innym urządzeniu ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Kaźmierczak0001Może być problem z BTS u ciebie w okolicy możesz to zgłosić przez link poniżej mapy https://www.orange.pl/view/mapazasiegu
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »