- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Kraków - światłowód na ulicy, lecz nie podłączony do domu
Witam, wprowadziłem się do domu wielorodzinnego praktycznie w centrum Krakowa, jestem klientem Orange i posiadam internet domowy do 80 mb/s, który działa wręcz dramatycznie. Od kilku dni staram się znaleźć jakiekolwiek połączenie światłowodowe w mojej okolicy i zauważyłem że domy obok, na tej samej ulicy posiadają połączenie światłowodowe z Orange... Mam wielką prośbę, żeby ktoś mógł mi wyjaśnić jakie kroki mogę podjąć w stronę tego, aby dom w którym mieszkam również miał takie połączenie.
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czy próbowałeś zamówić usługę przez portal Orange?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wszedłem na stronę Orange, wpisałem adres zamieszkania w zakładce internet domowy i wyskoczyła mi moja aktualna oferta, wiec stwierdziłem że nic tam więcej nie zdziałam.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@dudeczek272 dom wielorodzinny z klatkami schodowymi, czy szeregowiec z osobnymi wejściami prosto z ulicy?
Czasami Orange do domów wielorodzinnych dodaje dziwne oznaczenia, np literę "U" przed numerem mieszkania.
Sprawdź jeszcze, czy sąsiednia zabudowa nie ma przypadkiem podłączenia w ramach POPC, czy własna inwestycja Orange. Jeżeli własna i westycja, to powinno udać się podłączyć światłowód. W przypadku POPC, może to potrwać dużo dłużej.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ketrasaArtur Jest to dom wielorodzinny z klatką schodową. Wejście jest na początku ulicy, przy skrzyżowaniu ulicy głównej z ulicą prowadzącą do kilkunastu domów. Podsyłam screenshoty poniżej z rządowej wyszukiwarki usług.... A w jaki sposób i gdzie mogę sprawdzić które zabudowania są podłączone w ramach POPC lub własnej inwestycji Orange.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@dudeczek272 wygląda, jak by to była linia Orange, nie z programu POPC. Można podpytać się równiez sąsiadów.
Warto też sorawdzić, co w salonie powiedzą.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@dudeczek272 w takim przypadku że bloki obok mają sieć od razu powinna ci się zapalić czerwona lampka. Pierwszy krok idź porozmawiać z Zarządcą lub właścicielem budynku. I pierwsze pytanie czy Orange zwaracał się z pismem, mailem lub telefonicznie w sprawie budowy sieci światłowodowej. Jeśli tak to co się wydarzyło że do tej budowy nie doszło? Jeśli nie to udaj się do salonu i tam zapytaj bo mapy często nie są aktualizowane i mogą zawierać błędy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@dudeczek272 Tu trochę informacji i zweryfikujesz czy adres jest w projekcie POPC