Koniec światłowodu na wsi

Poziom 8, Zwiadowca Przestworzy
  • 2
  • 4
  • 0

Dzień dobry,

Czy ktoś może coś wie, ale byłem dzisiaj w Łukowie aby spytać się o przyłączenie światlwodu do domu - poprowadzony kabel tylko brakuje podłączenia. W salonie orange dowiedziałem się, że firma wycofuje się z montowania takich wersji i utrzymuje jedynie obecne umowy. Czy ktoś coś wie na ten temat? Po co kładli kable skoro teraz ma to być nieużywane i zostanie tylko wersja na kartę sim? Dla mnie wersja sim jest zupełnie nie trafiona, gdyż ze stabilnością złącza jest dużo gorzej niż na kablu. 

* Temat przeniesiony z Internet domowy - Bartłomiej

6 ODPOW. 6

Poziom 29, Znawca Przestworzy
  • 1944
  • 8315
  • 69

@JoockerPl  wycofuje to się z miedzi. Pewny jesteś, że kabel, o którym piszesz to światłowód? 

Poziom 8, Zwiadowca Przestworzy
  • 2
  • 4
  • 0

tak całą wieś pokryli 5-6 lat temu nowym kablem. 

• 1944
  • 8315
  • 69

@JoockerPl  pewny jesteś, że to sieć, na której Orange może świadczyć usługi. Może być tak, że to infrastruktura innej firmy. Sprawdź co Ci pokaże dla Twojego adresu internet.gov.pl

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 16060
  • 66628
  • 854

@JoockerPl  trzeba zweryfikować na mapie zasięgu UKE. Orange nie wycofuje się ze światłowodów z innych powodów niż administracyjne lub ze względu na koszty inwestycji 

Napisz pismo do Skierniewic na adres korespondencji Orange i zapytaj o konkretny adres 

• 3079
  • 11572
  • 68

@JoockerPl jeśli to nowy światłowód to raczej mało prawdopodobne aby zrezygnowali ze świadczenia usług. Albo wciąż trwają prace gdzieś dalej na sieci i trzeba cierpliwie czekać albo coś źle zrozumiałeś. 

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 9384
  • 38415
  • 324

@JoockerPlnapisał(-a)

tak całą wieś pokryli 5-6 lat temu nowym kablem. 

Pokaż tę instalację, choć fragment. Jakoś Ci nie wierzymy na słowo. Zdarzało się już wielokrotne że ludzie brali za światłowód kable koncentryczne czy elektroenergetyczne, o telefonicznych nie wspominając.