- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam. Jestem w trakcie zaczynania budowy, ale w ostatnim momencie przed wjazdem koparki dowiedziałem sie, że leci kabel z telekomunikacji (juz z 20lat wkopany jest) przez działke i będzie kolidował przy niwelacji gruntu.
Zależy mi na czasie, wysłałem pismo z miesiąc temu ale cisza narazie, na infolini nie chca nic udzielić żadnych konkretnych informacji, wszystko każą kierować pismem do Skierniewic..
Mieliście taki problem? Kabel wkopany jest 90cm pod ziemią w grubym peszlu czarnym z zielonym paskiem.
Przesuną go gdzies dalej? Czy wkopią głebiej? Mi tam trzeba 1.5m akurat zebrać ziemi.
W sumie tez zastanawiałem sie czy w ogóle jest on aktywny jeszcze, ale nawet nie wiem jak to sprawdzić na infolini też nie chcą tego sprawdzić.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Daniloss Nie chcę Cię martwić ale to jest bardziej skomplikowana operacja. Nie da się ot tak przełożyć kabla na bok czy inaczej ułożyć bez wystarczającego zapasu. Trzeba odkopać kabel na całej długości aż do słupka i modlić się żeby pod nim był zakopany zapas kilku metrów. Wtedy trzeba go ponownie ułożyć zmieniając lekko trasę i znów zakopać. Jeśli natomiast nie ma tam zapasu to cały misterny plan się nie uda. Jeśli bardzo Ci się śpieszy możesz sam delikatnie odkopać szpadlem przy słupku uważajac żeby nic nie przeciąć i zobaczyć jak ten kabel tam idzie i czy nie ma zrobionego zapasu. To taka krecia robota.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Kolizja z kablem telekomunikacyjnym na działce – jak ją rozwiązać?
@Daniloss tylko pismo do Skierniewic z opisem, mapką zdjęciami i konkretną propozycją usunięcia/przesunięcia kabla. Możesz próbować na infolinii jako zgłoszenie infrastruktury, ale to ścieżka wolniejsza i niepewna
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
"Zależy mi na czasie, wysłałem pismo z miesiąc temu"
Gdzie wysłałeś pismo? Do Skierniewic?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Daniloss wyślij poleconym.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Kabel w ziemi TP
@Daniloss podaj dokładny adres to sprawdzę czy jest w geodezcji naniesiony i jaki to kabel.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Kabel w ziemi TP
Tak to jest kabel telekomunikacyjny. Przebiega tak jak na załączonym screenie. Żółta linia przy skraju działki. Obawiam się że może być czynny. Musisz czekać na odpowiedź ze Skierniewic.
PS. W rogu działki jest słup albo słupek rozdzielczy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Kabel w ziemi TP
Ehh.. predzej by z technikami sie pewnie dogadal i im coś zapłacić to by może jakoś przedłuzyli kabel i dali inną drogą troche..
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Daniloss Nie chcę Cię martwić ale to jest bardziej skomplikowana operacja. Nie da się ot tak przełożyć kabla na bok czy inaczej ułożyć bez wystarczającego zapasu. Trzeba odkopać kabel na całej długości aż do słupka i modlić się żeby pod nim był zakopany zapas kilku metrów. Wtedy trzeba go ponownie ułożyć zmieniając lekko trasę i znów zakopać. Jeśli natomiast nie ma tam zapasu to cały misterny plan się nie uda. Jeśli bardzo Ci się śpieszy możesz sam delikatnie odkopać szpadlem przy słupku uważajac żeby nic nie przeciąć i zobaczyć jak ten kabel tam idzie i czy nie ma zrobionego zapasu. To taka krecia robota.
- « Poprzedni
- Następny »