Jak zgłosić, aby mój adres był widoczny w Orange. Światłowodu jest już zrobiony.

Poziom 11, Tropiciel Przestworzy
  • 11
  • 26
  • 0

Jak zgłosić, aby mój adres był widoczny w Orange. Światłowodu jest już zrobiony.

Tak,mam

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2360
  • 10871
  • 72

@Jacekp1985  więc jeśli budowa jest skończona, to tam widnieją dane właściciela kabla. Z nim się kontaktuj.

• 11
  • 26
  • 0

Kabel.orange

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 307
  • 1139
  • 5

@Jacekp1985  Jeśli nie wiesz czy w twojej lokalizacji jest Światłowód to wejdź na stronę Orange.pl i wypełnij okienka zakreślone na różowo. Gdy okaże się że w twojej lokalizacji jest możliwość to na pewno są jakieś ulotki czy reklamy jak się kontaktować i kto jest opiekunem danego terenu czy budynku. 

Nie wiem czy o to ci chodziło bo może nie zrozumiałem pytania?

orange.jpg

• 11
  • 26
  • 0

Pokaż szczegóły

U mnie w miejscowości była inwestycja z kpo głównym beneficjentem był Orange i firma dla Orange robiła przyłącza Ja nie byłem ujęty w projekcie ale z racji tego że firma trzymała przez powiedzmy 2 miesiące u mnie swój cały sprzęt i materiał wykonała mi takie przyłącze ziemne aż do wewnątrz domu, również mój kabel na który wchodzi w mufe jest opisany moim adresem, Tylko problem w tym że nikt tego nigdzie nie zgłosił a firmy już nie ma bo skończyła inwestycja

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 307
  • 1139
  • 5

@Jacekp1985  Czyli lewizna była.😀. Nie mniej możesz spróbować czy twój adres znajdzie pod światłowodem się w danej lokalizacji, a wtedy trzeba szukać kontaktu z przedstawicielem orange, lub w inny sposób starać się złapać kontakt lub zgłosić chęć podłączenia. Może zareagują i się uda. 

• 11
  • 26
  • 0

1. Nie wiem czy lewizna na pewno była ze zgodą projektanta bo do niego firma dzwoniła tylko dalej to nigdzie nie poszła zgłoszona Myślałem że tutaj znajdę kogoś kto pomoże to ogarnąć bo niestety na infolinii Orange nic nie można załatwić, adres w którym mój kabel jest w jednym wykopie jest już na stronie Orange od dawna dostępny. 

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 16184
  • 67402
  • 874

@Jacekp1985  tak jak już napisałem, trzeba złożyć pismo o dorejonizowanie Twojego adresu. To jedyny droga 

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 9685
  • 40220
  • 332

@Jacekp1985napisał(-a)
  1. Nie wiem czy lewizna na pewno była ze zgodą projektanta bo do niego firma dzwoniła tylko dalej to nigdzie nie poszła zgłoszona Myślałem że tutaj znajdę kogoś kto pomoże to ogarnąć bo niestety na infolinii Orange nic nie można załatwić, adres w którym mój kabel jest w jednym wykopie jest już na stronie Orange od dawna dostępny. 

Za zgodą projektanta, ale niezgodnie z projektem. No i ewidentnie nie zgłosili adresu na koniec. To w zasadzie tak jakby w ogóle nic w Twojej sprawie nie zrobili. W sumie można by nawet powiedzieć, że wystrychnęli cię na dudka, gdyby nie to, że jednak się narobili. A tak z ciekawości: dużo się narobili? Jak długie jest to przyłącze (od słupa do Twojego gniazdka)? Tak czy owak Twoja sprawa jest mocno nietypowa, więc nie ma do niej typowych, gwarantowanych rozwiązań. Wiem że cię to nie pocieszy, ale takie są fakty. Nie poddawaj się. Pismo do Skierniewic na pewno nie zaszkodzi.