Jak zgłosić, aby mój adres był widoczny w Orange. Światłowodu jest już zrobiony.

Poziom 9, Zwiadowca Przestworzy
  • 4
  • 8
  • 0

Jak zgłosić, aby mój adres był widoczny w Orange. Światłowodu jest już zrobiony.

Hej potrzebuje pomocy technika, aby mój  adres był widoczny w orange. Przyłącze całe zrobione do samego domu 

*Doprecyzowałem nazwę tematu oraz przeniosłem z działu "Zakup oferty" - moderator Wojciech.

10 ODPOW. 10

Poziom 32, Pasjonat Galaktyczny
  • 4061
  • 19401
  • 98

Tego typu prośby nie załatwisz na forum. Musisz zgłosić się bezpośrednio do Orange lub do operatora infrastruktury, do której jesteś przyłączony. 

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2300
  • 10537
  • 72

Światłowód

@Jacekp1985  to forum samopomocy użytkowników. Kontaktuj się z właścicielem sieci światłowodowej.

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 16163
  • 67275
  • 869

Światłowód

@Jacekp1985  żeby był widoczny trzeba albo ogarniętego sprzedawcy, który spowoduje dorejonizowanie Twojego adresu, albo pismo do Orange na adres w Skierniewicach o to samo, czyli uczynienie adresu.

Jeśli masz przyłącze, a ono nie widnieje w bazie danych na Twoim adresie bez dorejonizowania niewiele zrobisz 

• 4
  • 8
  • 0

Poszukuję kogoś kto to ogarnie i pomoże bo niestety przez infolinię nic nie mogę zrobić

• 16163
  • 67275
  • 869

@Jacekp1985 tu nikt tego nie ogarnie. Potrzebny ktoś z odstępami do systemów i znający procedury dorejonizowania. Możesz zgłosić popyt na stronie zasięgu Orange. To potrwa....

My nie znamy statusu Twojego przyłącza. To nowe, po innym operatorze, inwestycja itp,itd...???

Dużo niewiadomych, a droga pod górę 

• 4
  • 8
  • 0

@atlas_cudownapisał(-a)

Tego typu prośby nie załatwisz na forum. Musisz zgłosić się bezpośrednio do Orange lub do operatora infrastruktury, do której jesteś przyłączony. 

No niestety próbowałem kilka razy przez infolinię i niestety nic nie idzie działać infrastruktura jest zrobiona z Orange i chcę skorzystać z ich internetu ale mimo fizycznego łącza nie mogę

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2300
  • 10537
  • 72

@Jacekp1985  pokaż co pokazuje internet.gov.pl, dla Twojego adresu. W tym momencie to nawet nie wiemy, czy Orange może tam działać.

• 4
  • 8
  • 0

1. Myślałem że na grupie są tutaj też po prostu pracownicy Orange. Ja mam już wykonane fizyczne przyłącze z Orange kabel opisany też jest Orange wszystko zrobione już do domu cała instalacja

• 16163
  • 67275
  • 869

@Jacekp1985  tu rodzi się pytanie: dlaczego? Na mój nos, przyłącze zrobione może być poza projektem i stąd brak w inwentaryzacji...

Tego łatwo nie pomalujesz jak amelinum 

Może projekt nie skończony i stąd opóźnienia? Nie wiemy i się chyba nie dowiemy 

Wniosek jest jeden: tylko ktoś z Orange to może zweryfikować